SINT: Ronny Deila ble sint etter spørsmål om Celtics innsats i Europa. Foto: Scanpix.
SINT: Ronny Deila ble sint etter spørsmål om Celtics innsats i Europa. Foto: Scanpix.

Deila ble sint på reporter etter tap: – Idiotisk spørsmål

Ronny Deila ble konfrontert med Celtics innsats i Europa.

Presset er høyt på Ronny Deila etter at Celtic røk ut av Europaligaen etter torsdagens 1-2 tap for Ajax.

Etter kampen var nordmannen ikke blid på den skotske pressen etter å ha blitt konfrontert med svake resultater i Europa de siste årene. 

– Idiotisk spørsmål

Da en reporter fra BT Sports spurte Deila etter tapet om hvor veien går videre for ham og klubben svarte Celtic-treneren slik:

– Vi skal gå fremover. Hele tiden skal vi gå fremover. Det er et veldig idiotisk spørsmål, svarte Deila, før han fortsatte:

– Vi har mye å kjempe om i ligaen og vi skal spille en kamp til i Europaligaen og der skal vi kjempe for å få poeng. Da skal vi vise til fansen at vi ønsker å være en stor europeisk klubb, sa Deila til BT Sports etter kampen.

To år på rad har Celtic kommet til kort i Mesterliga-kvalifiseringen og måttet ta til takke med spill i Europaligaen. I fjor slet laget seg videre til 16-delsfinale og fikk iallfall spille europacupfotball til slutten av februar. Denne gang tar det slutt med en ubetydelig bortekamp mot Fenerbahçe 10. desember. Det faller i dårlig jord i fotballbyen Glasgow.

Når reporteren konfronterer Celtic-treneren om svake resultater i Europa under Deila avbryter nordmannen reporteren.

– Vi gikk videre forrige gang. Vi spilte mot Inter og var nære. Ja, Mesterligaen-innsatsen var ikke god. Denne sesongen var vi gode helt til den siste kampen mot Malmö. Vi er nærmere nå og neste år skal vi være der. Det er det jeg har å si om det. Hver dag stiller dere meg de samme spørsmålene. Dette gjør meg så utrolig sint, men en dag kommer det en ny sesong, avsluttet Deila til BT Sports.

– Tent på å snu det

Den skotske avisen Daily Record har på sine nettsider lagt ut en avstemming om den norske manageren bør få fortsette i Glasgow-klubben. Etter drøyt to timer hadde i overkant av seks av ti svart at Deila må gå. Også til NTB avviste Deila spørsmål om hvor alvorlig han synes situasjonen er. 

– Vi skal være klare for neste år, det er det store målet, sa han til NTB etter 1-2-tapet mot Ajax på Celtic Park torsdag.

– Nei, jeg føler ikke ... alvorlig ... jeg føler meg tent på å snu det her. Vi leder serien med seks poeng, og vi er i semifinale i ligacupen. Vi kan gjøre mye ennå denne sesongen, sa han.

På grunn av skader og suspensjoner måtte han mønstre et ungt og urutinert lag i torsdagens skjebnekamp. (TV 2/©NTB)