IKKE TROEN: TV 2s langrennsekspert tror ikke Martin Johnsrud Sundby går videre fra prologen i verdenscupåpningen i sprint fredag. Her er skistjernen avbildet på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE TROEN: TV 2s langrennsekspert tror ikke Martin Johnsrud Sundby går videre fra prologen i verdenscupåpningen i sprint fredag. Her er skistjernen avbildet på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tror ikke Johnsrud Sundby går videre fra prologen

– Beklager, Martin det  går ikke i dag heller, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruka, Finland (TV 2): Martin Johnsrud Sundby er regjerende vinner av verdenscupen, som denne sesongen innledes med klassisk sprint i Finland. Den eneste distansen som Røa-løperen virkelig har slitt med på verdenscup-programmet.

Johnsrud Sundby har lovet trenerne superbonus dersom han får framgang - og det betyr i praksis at han må komme seg videre fra prologen.

Tror ikke Johnsrud Sundby blir blant de 30 beste

Men, ingen trøst å få fra TV 2s langrennsekspert, Odd-Bjørn Hjelmeset:

– Beklager, Martin, det går ikke i dag heller, sier Hjelmeset til TV 2.

– Johnsrud Sundby er langt i fra dårlig i sprint, men startlisten her i Finland inneholder så mange gode sprintere i klassisk stil at jeg ikke tror Johnsrud Sundby klarer å komme seg inn blant de 30 beste, fortsetter TV 2s langrennekspert.

– Men, her er det iallfall en skikkelig bakke som vel burde tale for en mann med Johnsrud Sundbys kapasitet?

– Alle sprinterne holder jo en prolog! Og prologen er faktisk noe av det mest vriene i sprint fordi alle her gir «bånn gass» og toppfarten til sprinterne er høyere enn det Johnsrud Sundby makter. Men, skulle han komme seg videre så blir det lettere og lettere for en mann som Johnsrud Sundby og hans utholdenhet.

Tror på Northug i finalen

– Tips for dagen?

– Mange som kan vinne i herreklassen, vi får to-tre nordmenn i finalen, Eirik Brandsdal, Petter Northug jr og Sondre Turvoll Fossli sammen med et par russere og Federico Pellegrino fra Italia.

– I damefinalen?

– Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Denise Herrmann og Justyna Kowalczyk.

– Kowalczyk?

– Ja, jeg tror hun faktisk er godt forberedt til denne sesongen, kanskje er hun tilbake i godt slag og da er hun med i kampen om seieren her i Finland - og i Tour de Ski.