Mignolet brøt «sovende regel» da Liverpool gikk videre

Liverpools keeper Simon Mignolet tabbet seg ut da Liverpool slo Bordeaux i Europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool – Bordeaux 2-1 (2-1): 

Liverpool slo torsdag franske Bordeaux 2-1 på Anfield i Europaligaen, og avanserte dermed til sluttspillet i Europaligaen.

Det var imidlertid en episode i førsteomgang «hele» Anfield snakket om i etterkant. 

Se episoden øverst (video med tillatelse fra Eurosport Norge)

For etter 31 minutters spill brøt Liverpools keeper det mange mener er en sovende regel. 

Brøt sekssekundersregelen
Mignolet holdt på ballen i 20 sekunder, og brøt dermed den lite omtalte sekssekunders-regelen.

Dommer Alon Yefet ga Bordeaux indirekte frispark, og det utnyttet gjestene på Anfield på beste vis. Henri Saivet banket det påfølgende frisparket rett i vinkelen og sendte Bordeaux i ledelsen.

Sju minutter senere slo imidlertid Jürgen Klopps hardtarbeidende mannskap tilbake. James Milner utlignet fra straffemerket i det 38. minutt, før Christian Benteke ordnet 2-1-ledelse like før pausesignalet.

Seieren sendte Liverpool til topps i gruppe B og sikret rødtrøyene fra Anfield avansement i Europas nest gjeveste klubbturnering.

Kane scoret igjen
Tottenham kunne godt greit seg uten den lange flyturen til Aserbajdsjans hovedstad rett før helgens byderby mot Chelsea, men utbyttet var iallfall godt.

Manager Mauricio Pochettino mønstret et sterkt lag og ble belønnet med tre poeng som garanterer spill i 16-delsfinalen i februar.

Etter en rolig start festet gjestene grepet, og Son Heung-min hadde den første store sjansen med et skudd i tverrliggeren. Hjemmekeeper Ibrahim Sehic måtte ta fram sitt beste for å slå Eric Diers avslutning til hjørnespark, og i det 78. minutt kom målet de fleste ventet på.

Sendte Spurs videre
Christian Eriksen tok ett av 13 hjørnespark for Tottenham. Son nådde ballen med hodet, og Kane hjalp den i mål.

I samme gruppe vant Anderlecht 2-0 borte mot Monaco og passerte motstanderen på tabellen. Den belgiske klubben har 2.-plassen tre poeng bak Tottenham, men ett foran Monaco og tre foran Qarabag.

De tre siste er dermed alle med i kampen om avansement. Anderlecht tar imot Qarabag i siste runde, mens Tottenham møter Monaco i London.

(©NTB/TV 2 Sporten)