Hergeirsson åpner for å hente inn Lunde under VM

– Hvis det gagner Norge å gjøre et bytte, sier landslagssjefen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjefen valgte å vrake stjernekeeperen, og heller gå for Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø, da han tidligere denne måneden presenterte troppen til mesterskapet i Danmark.

Men i en lengre VM-prat med TV 2-ekspert Randi Gustad - der deler av intervjuet ble sendt i Sportsnyhetene torsdag kveld - overrasker han med å ikke utelukke at Lunde likevel blir å se mellom stengene for Norge i løpet av desember.

- Hvis det gagner Norge å gjøre et bytte, uavhengig av posisjon (på banen), så gjør vi det dersom vi føler at dette vil gjøre oss bedre, sier Hergeirsson.

Et slikt grep har Hergeirsson kun gjort én gang før. Det var i 2010, da en tårevåt Linn Jørum Sulland først ble vraket til EM-troppen, men senere hentet inn før semifinalen. Hun erstattet da Stine Bredal Oftedal, som måtte se resten av mesterskapet fra tribuneplass.

Lunde, som til daglig spiller i Russland, har fått beskjed om å være stand-by. Under mesterskapet kommer hun til å befinne seg i VM-landet Danmark. 

- Tror du dette vil påvirke Grimsbø og Solberg?

- De er godt kjent med det og har selv forberedt seg i løpet av høsten på å kanskje måtte være i den rollen, svarer Hergeirsson.

Silje Solberg sier til TV 2 at hun er innforstått med at det kan bli endringer underveis i mesterskapet.

– Det verste som kan skjer er at de bytter oss ut. Det er ikke verre. Det skal jeg forsøke å unngå, sier hun.

– De får bare snakke

Mot Russland torsdag ble det 29-30-tap etter straffer. Både Solberg og Grimsbø fikk spille. Sistnevnte fikk mest tid på banen og gjorde det best. Solberg skulle spille hele andre omgang, men ble byttet ut etter 21 minutter.

– Det var litt vanskelig jobb i dag, men jeg fikk jobbet meg inn i kampen etter hvert. Det ble bedre og bedre, sier Grimsbø.

– Tror du det stopper kjeften på de som mener Lunde burde vært i troppen?

– De får bare snakke, så skal vi gjøre jobben vår her.