Rosenborg på hodet ut av Europa

Rosenborgs håp om avansement i Europaligaen er knust etter 1-1 mot St. Etienne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – St. Etienne 1-1 (1-0): 

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg måtte vinne mot franske St. Etienne på Lerkendal for å ha muligheten til å sikre seg avansement i Europaligaen torsdag kveld.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst (video med tillatelse fra MAX)

Men oppgjøret på Lerkendal endte 1-1, og dermed er Rosenborg utslått uten å ha vunnet en eneste kamp i gruppespillet i Europas nest gjeveste klubbturnering.

Selnæs: – Gult kort for filming
Ole Selnæs laget straffesparket da St. Etienne knuste Rosenborgs Europaliga-drøm og utlignet ti minutter før slutt.

– Jeg kastet meg inn for å blokkere skuddet. Da var motspilleren på vei ned allerede før jeg taklet. En rutinert dommer hadde vinket ham opp og kanskje gitt spilleren gult kort for filming. At de fikk straffe, og ikke vi, er rett og slett elendig dømt, sa en skuffet Ole Selnæs om straffesituasjonen etter kampslutt.

Trener Kåre Ingebrigtsen støtter på sett og vis Selnæs om straffesituasjonen.

– Den kom i en periode vi hadde mistet litt taket. Vi var litt dårlig organisert. Ole skulle blokkere et skudd, så var motspilleren såpass rutinert at han la seg over ham. Dommeren dømte straffe. Det var ti minutter av kampen vi ikke hadde kontroll. Resten kontrollerte vi og burde ha vunnet, slo han fast.

– Kan ikke gi bort slike dumme straffer
Lagkamerat Pål-André Helland mener Rosenborg kan takke seg selv for Europaliga-exiten.

– Ja, vi kan takke oss selv for at vi ikke står med seks poeng. Jeg mener at vi burde hatt straffe og rødt kort til St. Etienne like før de fikk straffe. Men vi kan ikke gi bort slike straffer som vi gjorde i kveld, sukket Rosenborgs Pål-Andre Helland til TV 2 Sporten etter kampen.

– Det ble en mørk dag. Med maks uttelling kunne vi scoret flere mål. Vi ser frem til siste kamp selv om vi ikke har noe å spille for, men da må vi ikke gi bort slike dumme straffer, mente han.

Rosenborgs sportsdirektør mente laget viste seg som for urutinerte.

– Straffen vi fikk var kanskje riktig, men vi må sette de sjansene vi får i en slik kamp om vi skal gå videre, sa Rosenborgs sportsdirektør Stig-Inge Bjørnebye til TV 2 Sporten etter kampen.

Selnæs ble syndebukken
Etter et massivt RBK-press store deler av andre omgang, kom Rosenborgs Ole Selnæs på etterskudd etter et St. Etienne-angrep ti minutter før slutt. 

På klønete og urutinert vis stoppet han en St. Etienne-spiller Hamouma  med ulovlige midler innenfor Rosenborgs 16-meter. Dommer Vitali Meshkov pekte på straffemerket, og Nolan Roux gjorde ingen feil fra 11-metersmerket og utlignet til 1-1.

Rosenborg jaget vinnermålet i sluttminuttene, men måtte nøye seg med 1-1. Dermed er trønderklubbens Europaliga-eventyr over i denne omgang.

Rosenborg tok fortjent ledelsen
Rosenborg skapte en rekke sjanser de første 45 minuttene på Lerkendal. 

Ole Selnæs var nær ved å sende RBK i ledelsen etter 19 minutters spill. Men langskuddet fra omlag 25 meter traff stolpen og ut.

Fem minutter før pause tok Rosenborg fortjent ledelsen etter å ha presset franskmennene gjennom hele omgangen. Alexander Søderlund avsluttet iskaldt i mål etter at Pål André Helland hadde vunnet en hodeduell i feltet.

Hedret terrorofrene i Paris med Frankrikes nasjonalsang
For å hedre ofrene etter terroren i Paris for to uker siden ble forøvrig den franske nasjonalsangen spilt på Lerkendal før kampstart. 

St. Etienne-kaptein Loic Perrin var til stede under Frankrikes landskamp på Stade de France i Paris da terroristene angrep. Han måtte sammen med sine lagkamerater tilbringe natten i garderoben inne på anlegget etter at et av angrepene rammet nasjonalarenaen i Paris.

Slik startet lagene:
Rosenborg:A. Hansen - Svensson, Bjørdal, Eyjólfsson, Skjelvik - Jensen, Selnæs, Konradsen - Helland, Søderlund, Mikkelsen.

Benken:A. L. Hansen, Dorsin, Pedersen, Vilhjálmsson, Stamnestrø, de Lanlay, Midtsjø.

Saint-Étienne: Ruffier - Clerc, Perrin, Polomat, Assou-Ekotto - Pajot, Clément, Cohade - Hamouma, Roux, Monnet-Paquet.

Benken:Moulin, Bahebeck, Maupay, Gomes Pinheiro, Brison, Diomandé, Karamoko.

Dommer: Vitali Meshkov, Russland.