TV 2 har sikret seg rettighetene til de største norske sykkelrittene de neste tre årene.  FOTO: JONATHAN NACKSTRAND /
TV 2 har sikret seg rettighetene til de største norske sykkelrittene de neste tre årene.  FOTO: JONATHAN NACKSTRAND /

– Sykkelfesten fortsetter på TV 2

TV 2 har sikret seg rettighetene til de største norske sykkelrittene de neste tre årene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Sykkelfesten fortsetter på TV 2! Det er vi utrolig glade for, sier sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Kanalen har forlenget medierettighetene med Norges Cykleforbund (NCF). Dette inkluderer rittene NM Landevei, Tour of Norway, Tour des Fjords, og Ladies Tour of Norway. Avtalen strekker seg fra 2016 til og med 2018.

- Vi ser en eventyrlig vekst i sykkel-interessen og noterer seerrekorder på nær alle rittene TV 2 sendte i 2015. NM Landevei, Tour des Fjords og Tour of Norway leverer stadig sterkere seertall, og vi er svært tilfredse med å kunne fortsette satsingen her, sier Jansen Hagen.

Norsk sykkelsport går inn i en svært spennende tid. Hele tolv ryttere har proffkontrakt og skal sykle for utenlandske lag. I tillegg nærmer det seg VM i Bergen i 2017. På toppen av dette jobber Thor Hushovd med å stable på beina et norsk profflag.

- Med vårklassikere, de store norske rittene, Tour de France og VM har vi en formidabel rettighetsportefølje på sykkel. Vi har jobbet svært målbevisst med å heve kvaliteten på TV-bildene fra de nasjonale rittene og er stolte over produktet vi leverer. Seerne har etter mange år med Tour de France store forventninger, og slik skal det være, sier Jansen Hagen.

- NCF er utrolig glad for å kunne forlenge avtalen med TV2. Sendingene på TV2 har vært svært viktige for norsk sykkelsports oppmerksomhet og danner mye av grunnlaget for finansiering av idretten. UCI-rittene er hovedmålet i sesongen for mange av våre talenter og er således svært viktig for utviklingen av norsk sykkelsport. For forbundet er det selvfølgelig også viktig at vi gjennom denne avtalen er garantert sending av NM landvei på TV2 Hovedkanalen med nærmere en halv million seere, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Nasjonale ritt i 2016:
Tour of Norway: 18. mai – 22. mai
NM landevei, Bodø: 26. juni
Ladies Tour of Norway: 12. august – 14. august
Tour des Fjords: 31. august – 4. september