RIVALER: Petter Northug mener Martin Johnsrud Sundby blir den største rivalen i kampen om å vinne verdencupen sammenlagt.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
RIVALER: Petter Northug mener Martin Johnsrud Sundby blir den største rivalen i kampen om å vinne verdencupen sammenlagt.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Northug: – Johnsrud Sundby blir mannen å slå

Petter Northug tror Martin Johnsrud Sundby blir den største rivalen i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuusamo/Bergen (TV 2 Sporten): Fredag starter verdenscupen med sprint fredag, intervallstart lørdag og jaktstart søndag i finske Kuusamo.

Petter Northugs store mål denne sesongen er å vinne verdenscupen sammenlagt.

Med seier i minitouren i de finske skoger kan skistjernen ta første skritt på veien.

– Jeg må prøve å gå fort på ski, og få en god start i forhold til den planen jeg har lagt. Jeg håper at formen er god og at jeg bidrar jevnt med gode resultater gjennom hele sesongen, sier Northug i et pressemøte i Kuusamo torsdag kveld.

Frykter Johnsrud Sundby
Northug frykter imidlertid at landsmann og lagkamerat Martin Johnsrud Sundby blir den største rivalen i jakten på å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

– Jeg tror både Martin og Finn Hågen Krogh kan være med å kjempe om sammenlagtseieren. Men etter det Martin Johnsrud Sundby har vist, og ikke minst nå sist på Beitostølen, så er Martin mannen å slå denne sesongen, fastslår Northug.

Selv hevder Northug at han ikke har planer om å snyte Johnsrud Sundby for sammenlagtseieren i Tour de Ski på nyåret.

Utelukker Tour de Ski-seier
– Jeg er sikker på at jeg kan vinne verdenscupen sammenlagt uten å vinne Tour de Ski. Om du vil vinne «kulen» til slutt, så er kanskje ikke Tour de Ski så avgjørende denne sesongen fordi sesongen avsluttes med touren i Canada. Der er det mulig å rette opp mye, poengterer Northug.

– Jeg vil heller vinne femmila i Kollen enn Tour de Ski denne sesongen, hevder Northug med glimt i øyet til pressekorpset.

– Hvordan blir sesongen uten et mesterskap?

– Jeg har gjort det dårlig i alle sesongene uten mesterskap, så jeg har noe å motbevise denne sesongen. Jeg gikk dårlig etter 2007 og 2011, og kan rette mye opp denne sesongen, konstaterer han.

Program verdenscup Kuusamo 2015:
Program for første verdenscuprunde med 3-dagers minitour i finske Kuusamo (Ruka), 27. til 29. november 2015:

Fredag 27. november
10:30: Sprint klassisk prolog, kvinner og menn
12:15: Sprint klassisk finale, kvinner og menn

Lørdag 28. november
10:15: Intervallstart 5 km fristil, kvinner
12:00: Intervallstart 10 km fristil, menn

Søndag 29. november
10:15: Jaktstart 10 km klassisk, kvinner
11:30: Jaktstart 15 km klassisk, menn