Slik forsøkte vogntog-sjåførene å lure seg inn i Norge

Nå er de utestengt for all framtid.

Statens vegvesen ser svært alvorlig på jukset til to makedonske vogntogsjåfører, som hadde forfalsket sertifikatene sine. Foto: Statens vegvesen
Statens vegvesen ser svært alvorlig på jukset til to makedonske vogntogsjåfører, som hadde forfalsket sertifikatene sine. Foto: Statens vegvesen

To tungbilsjåfører ble denne uka stoppet av Statens vegvesen med falske førerkort på Svinesund kontrollstasjon.

– Veldig alvorlig, sier seksjonsleder i Vegvesenet.

Sjåførene brukte samme metode for å forfalske førerkortene. De har klistra en tynn plastfilm med bokstaver over sitt originale førerkort. En person som i utgangspunktet kun har førerrett for personbil, altså klasse B, har klistra på bokstaver som ved første øyekast ser ut til å gi han førerrett for tungbil.

– Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er krevende å kjøre tungbil. Uten riktig opplæring og kompetanse kan det være direkte trafikkfarlig. Små feil bak rattet kan få fatale følger for både sjåfør og medtrafikanter, sier leder for Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen Region øst, Erik Wolff, i en pressemelding.

Les også: Se hva Statens vegvesen stoppet på Svinesund

Utestengt fra Norge

Begge sjåførene som er stoppet med de forfalskede førerkortene er fra Makedonia. De har begge kjørt biler registrert i Bulgaria.

– Vi frykter denne metoden kan være utbredt i enkelte miljøer og vil derfor være ekstra skjerpet når vi sjekker førerkort i tiden framover, sier Wolff.

De to makedonske førerne er nå utestengt fra Norge for all framtid.

Les også: Vegvesenets supervåpen slo til