Denne van(n)vittige trenden tar av på nett

Vi har sett sprø ting gå viralt på internett før. Men denne trenden avliver i hvert fall en myte.

Fra tid til annen er det utfordringer på sosiale medier som tar helt av. Noen er til inntekt for et godt formål, som «ice bucket challenge» i fjor hvor man skulle få en bøtte med isvann over hodet for å skape oppmerksomhet om sykdommen ALS, mens andre bare er til for å ha det gøy.

Trenden som nå tar helt av er av sistnevnte sort, heter #CondomChallenge, og har allerde invadert både Twitter, Facebook og Instagram med videoer av folk som prøver seg på det nye stuntet.

Kondom med vann

Utfordringen går i korte trekk ut på å fylle en kondom med vann og slippe «vannballongen» over hodet på en kompis. Hvis kondomet ikke sprekker og du gjør det rett, vil det se ut som at personen har havnet i en gullfiskbolle, eller at han ser ut som en merkelig fisk selv. 

Mest sannsynlig vil den sprekke etter hvert, og det er vel gøy det også.

Noen har selvsagt tatt til orde for at dette er en farlig utfordring å stille opp på, siden det å stikke hodet inn i noe som er lufttett og som dekker både munn og nese, kan få fatale følger. 

Avliver myte

Mens #icebucketchallange var en utfordring som skulle gjøre folk oppmerksomme på en dødelig sykdom, er denne ikke av det samme veldedige slaget. Men mange som utfører stuntet gjør det for å promotere sikker sex, og noen har også kommentert at det avliver en myte enkelte gutter kanskje gjemmer seg bak.

Er kondomet stort nok og tøyelig nok til å få plass over hodet til et voksent menneske, ja så er det vel stort nok for formålet det er laget til også. 

Tar du utfordringen?

Hvis du bestemmer deg for å ta utfordringen, skader det jo ikke å hasjtagge det med #safesex og sende det videre til en venn. 

Send oss gjerne videoen om du har gjort det tips@tv2.no

Trenden ser ut til å ha startet med disse to japanske guttene den 16. november skriver Huffingtonpost.