Zlatan scoret mot gamleklubben – ble hyllet med stående applaus

– Jeg fikk gåsehud. Jeg følte meg hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malmö 0-5 PSG

Forventningene i Sverige var enorme da Zlatan Ibrahimovic vendte hjem til Malmö for å møte gamleklubben i Champions League. 

Mens lagkameratene satte inn både 1-0 og 2-0 før pause, måtte svenskenes superspiss vente til etter pause med å få målet sitt. 

Se høydepunkter fra Zlatans hjemkomst i Sportsnyhetene øverst!

Rabiot, Di María (2) og Lucas scoret PSGs fire øvrige mål i en kamp der bortelaget hadde svært få problemer med å sikre både seier og avansement. 

– Jeg fikk gåsehud. Jeg følte meg hjemme, sa hovedpersonen etter å ha blitt hyllet med stående applaus.

PSG klart best

Den hjemvendte sønn ble gitt kapteinsbindet for anledningen, men det var Adrien Rabiot og Ángel di María som skulle stjele showet før pause.

PSGs unge midtbanegeni ga bortelaget ledelsen med en heading før tre minutter av kampen var spilt, mens di María doblet ledelsen innen kvarteret. 

Jo Inge Berget hadde en gedigen sjanse til å redusere for Malmö, men den norske landslagsspissen klarte ikke å overliste keeper Kevin Trapp. 

Zlatan-øyeblikket

Fem minutter etter pause var det duket for øyeblikket hele Fotball-Europa ventet på – Zlatans mål mot gamleklubben, i byen der alle elsker ham.

34-åringen ble spilt gjennom av Matuidi og banket ballen forbi Johan Wiland i Malmö-målet. Noen stor feiring av målet ble det som ventet ikke, og Zlatan strakk seg ikke lenger enn et forsiktig smil.

Markus Rosenborg fikk sjansen til å redusere for Malmö da hjemmelaget fikk straffe 30 minutter før slutt, men Zlatans tidligere landslagskollega plasserte ballen i stolpen.

I stedet økte Ángel di María til 4-0 med en godt plassert heading. Det markerte også slutten på enhver form for spenning i oppgjøret mellom lille Malmö og store PSG.  

– Prikken over i'en

Innbytter Lucas Moura avsluttet scoringsshowet med et nydelig frispark åtte minutter før slutt, mens Zlatan ble hyllet med stående applaus av sine gamle fans da han forlot banen like etter. 

– Dette var prikken over i'en i karrieren min. Jeg vet ikke hvor mye som gjenstår å gjøre nå, sa han i et intervju vist på Viasat 4. 

Å vinne Champions League gjenstår fortsatt, og som spydspiss i et råsterkt PSG-lag ser sjansene alt annet enn dårlige ut. 

Med onsdagens seier har PSG sikret avansement fra gruppe A. Det har også Real Madrid, som vant 4-3 borte mot Shakhtar. Malmö, på sin side, kan nå bare håpe å sikre seg tredjeplassen og en billett til Europa League.