KASTER KLÆRNE: Truls Moe Fjeseth er populær i Kolstad håndball sin spiller-auksjon.  FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN /ADRESSEAVISEN
KASTER KLÆRNE: Truls Moe Fjeseth er populær i Kolstad håndball sin spiller-auksjon.  FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN /ADRESSEAVISEN

Auksjonerer bort spillerne: – Dobbeltmoral, mener TV 2s ekspert

PR-stunt i herrehåndballen har fått mye oppmerksomhet i det siste. Daglig leder i Kolstad kritiserte Bodø sitt i forrige uke, men nå prøver de å trekke publikum på kreative måter selv. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble oppstyr da Thomas Numme fikk spille eliteseriehåndball for Runar Sandefjord tidligere i år.

Det samme skjedde da TV 2 profilen Mini fikk fem minutter på parketten for Bodø i forrige uke. En av dem som reagerte var daglig leder i Kolstad håndball, Jostein Sivertsen.

Han mener at håndballproduktet ikke er tjent med denne typen stunt.

Damenes kveld
Men det er ikke bare Bodø som trår til litt ekstra for å trekke tilskuere til hallen. Kolstad møter Viking onsdag kveld og inviterer til noe de kaller «Ladies Night». I den anledning auksjonerer Kolstad ut spillerne sine til en date med høystbydende. Sju av spillerne har kastet klærne for å fronte arrangementet. 

– Vi ønsker å gi en oppmerksomhet til våre flotte damer, det synes vi er på sin plass, sier daglig leder Sivertsen til TV 2.

– Dobbeltmoral
– Du har uttalt tidligere at du ikke er for stunt som undergraver håndballproduktet, hvordan forsvarer du da auksjonering av halvnakne spillere? 

– Jeg er ikke i mot PR-stunt, men jeg synes det undergraver idretten vår at Mini skal spille en avgjørende og viktig kamp. Men å invitere Mini eller noen andre profilerte til å kaste glans rundt kampen med et foredrag eller noe lignende har jeg ikke noe i mot, sier Sivertsen.

Han bekrefter at «Ladies night» er et PR-stunt for å skape oppmerksomhet og at bildene var Adressas idé. 

– Rent personlig ville jeg ikke stilt opp på noe sånt, av åpenbare fysiske årsaker, sier Sivertsen.

TV 2s håndballekspert Randi Gustad ser ikke forskjellen på de to PR-stuntene.

– Jeg bejubler deres stunt, men jeg synes det er dobbeltmoral av Jostein Sivertsen å drepe andres engasjement. Selv om stuntene ikke er helt like, ser jeg heller ikke forskjellen. Det har en engangseffekt, men hva er problemet? sier Gustad. 

Jubler for alt engasjement
Gustad mener at det ikke er noen som går på kamp for bare det sportslige produktet. 

– Man drar dit for å møte venner og bekjente, og for å ha det gøy. Det må være noe ekstra med å se idrett live og der er håndballen alt for dårlig. Så om det er et innslag i pausen, Mini på banen eller auksjon av spillere er det samme, jeg jubler for alt engasjement, sier Gustad. 

– Jeg synes heller ikke det er superkult at Mini spiller fem minutter for Bodø, men jeg ser ikke det store problemet. Det skal sies at både Mini og Thomas Numme har spilt håndball tidligere og kan kaste ball – det er ikke som å ta inn Truls Svendsen, fortsetter Gustad. 

Gleder seg til date
En av de sju spillerne som har latt seg avbilde i bar overkropp er Truls Moe Fjeseth. Han forteller at ikke alle guttene likte arrangementet like godt, men at man må stille opp for klubben i blant. Han mener det er en forskjell på de to stuntene. 

– Vi bruker oss selv, det er det som blir forskjellen. Hvis det kommer flere folk er det fortsatt oss de ser på. Selv om vi stiller i baris er det oss vi bruker, vi bruker ikke Mini eller andre kjentfolk, sier Fjeseth til TV 2. 

Selv er han spilleren med det høyeste budet. Foreløpig ligger han an til å bli solgt for 950 kroner. 

– Jeg har en liten anelse om hvem det er, men det er ikke en bekjent av meg. Tror det kan bli spennende. Jeg er ikke en sjenert type, så praten skal vi holde i gang. Når vedkommende byr på en blind date, regner jeg med at hun ikke er så sjenert hun heller. Tror det kan bli en koselig kveld, avslutter han. 

Kult med et herrelag i Trondheim
Økonomien i norsk herrehåndball er ikke på sitt beste. Før sesongen begynte hadde 14 av 24 eliteserieklubber negativ egenkapital. Kolstad var ikke en av dem. 

– Vi er et nyopprykket lag og vi har valgt å bruke en god del penger på arrangementer fremfor og øke lønningene. Det har resultert i at vi har det høyeste publikumstallet i ligaen. Jeg synes det er litt merkelig fokus hos noen klubber, sier Jostein Sivertsen. 

Randi Gustad synes det er morsomt at det endelig er et elitelag i Trondheim på herresiden. 

– De har jo hatt Byåsen på kvinnesiden, men det er åpenbart et publikum som ikke har blitt mettet på herrehåndball der oppe, sier Gustad.