Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire single tester de tre mest populære datingappene Tinder, Happn og Grindr sammen med den nye norske appen WiMeet. Appene vurderes etter brukervennlighet og hvor gøy de er å bruke over to uker. Selv om de alle har samme formål er det forskjeller på framgangsmåten.

Finner personer nærme deg

På Tinder og WiMeet kan man selv velge hvor langt unna de potensielle datene er, mens Grindr velger personer fra nærområdet uten at man kan justere distansen. Happn derimot, viser kun folk du har passert på gata. Man får se hvor og når man gikk forbi personen, og om begge liker hverandre kan man starte en samtale på appen.

SJEKKING: Datingappen Tindr har nesten en halv million nedlastninger i Norge. Flere utfordrere har kommet på markedet. FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2
SJEKKING: Datingappen Tindr har nesten en halv million nedlastninger i Norge. Flere utfordrere har kommet på markedet. FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2

Victoria Aaberg (23) synes appene gjør jakten på en potensiell partner enklere.

– Jeg jobber som sykepleier der majoriteten er kvinner og jeg går ikke på byen hver helg, så appene gjør det absolutt lettere å komme i kontakt med potensielle partnere, sier Aaberg.

– Ja, også kan man gjøre det fra sofaen i joggedress, legger Nadine Sørrle (28) lattermildt til.

Tinder, WiMeet og Happn kan brukes av folk med alle legninger, mens Grindr er en datingapp kun for homofile.

– Det er veldig vanskelig for meg som homofil å finne andre homofile i nærområdet, men jeg prøver hele tiden og appene gjør det lettere, kommenterer Ole Johannes Ferkingstad (19), som tester Grindr sammen med de andre appene.

Mer sex-app enn datingapp

Psykolog og parterapeut Andreas Narum mener appene legger dårlig opp til langvarige forhold.

– Som par lønner seg å ha like interesser og ganske like holdninger. Det tar jo ikke noen av disse appene hensyn til. Du blir jo bare matchet på geografisk nærhet, utseende og alder. Å finne en langvarig partner på disse appene her er griseflaks, kommenterer Narum.

Sørrle er enig i at appene ikke er optimale for de som er interesserte i å få seg kjæreste, og vil gjerne sett flere valgmuligheter i sorteringen.

– Jeg skulle ønske datingappene kunne tilrettelagt litt for oss som er mer seriøse. At man kan huke av om man er ute etter noe seriøst, og dermed kan unngå de som er ute etter noe kortvarig.

At appene for det meste brukes som sex-apper er Alen Mistic (24) enig i, men Aaberg er fast bestemt på at det er mulig å finne kjærligheten på en datingapp.

– Jeg har flere venner som har funnet kjæresten sin på Tinder, så jeg er ikke helt enig i det altså.

Enstemmig seier

Etter to uker med hyppig flørting og dating er panelet enige i én app som vinner.

– Jeg likte desidert Tinder best. Det er en veldig lett app å bruke, og de du ikke liker ser du ikke igjen, i motsetning til Happn, kommenterer Aaberg, som fikk seg to dater igjennom appen i løpet av testperioden.

Mistric er enig i at Tinder er best av appene, men kommer ikke til å fortsette å bruke noen av dem.

– Preferansen er fortsatt å gå rett bort til en dame og snakke med henne. Det er litt lettere å manipulere situasjonen da, sier storsjarmøren før han legger til:

– Det hørtes feil ut, det var ikke det jeg mente, roper han ut i forsøk om å overdøve latteren fra de andre.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK