FORTSETTER: Thorir Hergeirsson fortsetter som landslagssjef.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORTSETTER: Thorir Hergeirsson fortsetter som landslagssjef. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Suksesstreneren fortsetter til 2020

Thorir Hergeirsson har skrevet ny kontrakt med Norges Håndballforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thorir Hergeirsson har vunnet alt som er mulig å vinne som trener for de norske håndballjentene.

Under islendingens ledelse har Norge vunnet to EM, pluss OL og VM.

Nå har han signert en ny kontrakt med Norges Håndballforbund som binder ham til jobben til etter EM på hjemmebane i 2020.

– Vi er veldig glad for å ha denne viktige brikken på plass for det arbeidet som skal gjøres med Håndballjentene framover, sier NHFs generalsekretær Erik Langerud i en pressemelding.

Han har også fått med seg Mia Högdahl og Mats Olsson i teamet sitt i de kommende årene.

– Jeg har fortsatt lyst og motivasjon til å være med og jobbe i et topp prestasjonsmiljø, med dedikerte spillere og trenere, sier Thorir Hergeirsson.

Islendingen lar seg ikke stresse av høye forventninger.

– Vi er sultne på nye mål og utfordringer, og ser et stort utviklingspotensiale i laget i årene framover. Det er motiverende å jobbe i en organisasjon med høye ambisjoner. Jeg er glad for å ha med både Mia Högdahl og Mats Olsson videre. Vi er ydmyke, veldig motiverte og spent på det som kommer, sier han, og er også svært glad for at styret i NHF tydelig har gitt uttrykk for at det skal satses knallhardt videre. Det er viktig for det blir stadig tøffere å hevde seg, sier Hergeirsson.

51-åringen overtok som landslagssjef etter Marit Breivik i 2009. Han hadde da vært assistent siden 2001. Men har vært tilknyttet NHF som trener for yngre landslag helt siden 1994.