PROFFTILBUD: Silje Nilsen (24) spilte seg på imponerende vis til en andreplass i poker-NM, og nå strømmer profftilbudene på. Foto: Tomas Stacha/PokerNorge
PROFFTILBUD: Silje Nilsen (24) spilte seg på imponerende vis til en andreplass i poker-NM, og nå strømmer profftilbudene på. Foto: Tomas Stacha/PokerNorge

Poker-Silje vasser i profftilbud

Telefonen har ikke stått stille siden andreplassen i poker-NM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silje Nilsen spilte seg til en imponerende andreplass i hovedturneringen i poker-NM tirsdag kveld.

Av 1974 spillere til start var det bare verdensstjernen Felix Stephensen som klarte å tukte jenta fra Namsos.

Prestasjonen har vekket oppmerksomhet, og nå vasser Nilsen i tilbud fra selskaper som ønsker å signere 24-åringen.

– Jeg har fått utrolig mange henvendelser. Det er alt fra gratulasjoner, til folk som vil jeg skal lære de å spille poker og en del sponsorhenvendelser, sier Nilsen til TV 2.

Allerede idet Nilsen var på vei av scenen etter duellen mot Stephensen dukket de første tilbudene opp, og utover kvelden fortsatte henvendelsene å strømme på.

– Det første sponsortilbudet kom allerede da jeg var på vei ned fra scenen. Det utrolig stort at tilbudene kommer så fort, sier Nilsen.

– Nå får jeg forhåpentligvis reist enda mer rundt og spilt dyrere turneringer enn det jeg kan nå. Det blir utrolig spennende å få muligheten til å prøve seg mot de aller beste, sier hun. 

En drøm som går i oppfyllelse

Å sikre seg en sponsor og spille profesjonell poker er alle pokerspilleres drøm, og noe Nilsen har jobbet målrettet mot i lang tid. Nå ser det ut til at drømmen endelig går i oppfyllelse.

– Det er kjempegøy. Jeg har hatt det som et mål de siste årene og jeg har jobbet hardt for å nå det. Det har lagt i bakhodet hele tiden, så det er veldig morsomt at det skjer nå, sier Nilsen.

24-åringen vil ikke avsløre hvilke aktører som har meldt seg, da hun ennå ikke har bestemt seg for hvem hun vil signere med, men forteller at hun er i forhandlinger med flere.

– Det er både store og litt mindre aktører som har meldt seg, men jeg har ennå ikke bestemt meg for noe. Jeg får se hvem som har det beste tilbudet, sier Nilsen.

Nilsen har spilt poker på høyt nivå i mange år, men det var først for rundt et år siden at 24-åringen bestemte seg for å gå «all inn» i jakten på proffkarrieren.

– Jeg fant ut at jeg ville satse fullt på pokeren for rundt et år siden. Det var da det ble en fulltidsgreie. De siste fire-fem årene før det var det også litt deltidsjobbing ved siden av for å holde familien fornøyd, sier hun.

– Husker de fleste hender

Nilsen forteller at skal man lykkes med pokerspilling, må man alltid være skjerpet, og sier at hun kan huske hender hun har spilt mange år i forveien.

– Jeg husker det meste, men det er absolutt noe jeg har måtte trene på. Når man begynner å bli en mer dreven pokerspiller går det mer eller mindre automatisk, men det var noe jeg måtte fokusere veldig på å lære meg i starten, sier Nilsen.

– Jeg har brukt mye tid på å fokusere og tenke over hvordan motspillere spilte, og hvilke hender jeg havnet i forskjellige situasjoner med, forteller hun.

– Viser hvor mye jeg trives med poker

Den smørblide 24-åringen utmerket seg med både strålende spill og et upåklagelig humør, selv da norgesmester-tittelen så ut til å havne hos finalemotstander Stephensen.

– Det er bare sånn jeg er. Det faller meg helt naturlig. Kanskje det har vært litt vel mye prating rundt bordet, men jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, sier hun. 

– Jeg føler det blir for dumt å skulle være gretten eller misfornøyd. Det er mye bedre å ha en positiv innstilling. Jeg synes det er viktig, og det viser hvor mye jeg trives med poker. Det er kjempebra å komme så langt som jeg har gjort, så jeg prøver bare å se positivt på det, selv om det kanskje er litt vanskelig, sier hun med hentydning til hvordan turneringen i stor grad ble avgjort. 

Turneringens største og viktigste pott var det som på pokerspråket kalles en «coin flip», altså en all in-situasjon som like gjerne kunne gått begge veier. Der trakk som kjent Stephensen det lengste strået og kunne noen få hender senere juble for norgesmesterskapet.

Rådfører seg med Stephensen

Selv om de er rivaler rundt filten, forteller Nilsen at Stephensen har vært en viktig rådgiver når hun skal bestemme seg for hvor pokerfremtiden ligger.

– Jeg har fått mye hjelp og råd av spillere som allerede spiller profesjonelt. Det er en del ting jeg har fått beskjed om at jeg må være bestemt på. For eksempel at jeg skal ha 100 prosent av gevinstene selv og ikke måtte gi noe tilbake til sponsorene, sier Nilsen.

– Både Felix Stephensen og kjæresten min (Tor Anton Welo, journ.anm.) har fungert som gode rådgivere og har gitt meg en del tips til hva jeg skal gjøre. Tor har full kontroll, sier hun.