Fotballryktene: – Van Persie ønsket tilbake i Premier League

Og Manchester United blir slått knockout i kampen om superstjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet er ikke alltid like kjipt som Lars Kilevold ville ha det til i 1981.

Av og til er det faktisk helt ok.

Og spesielt når det nærmer seg et overgangsvindu og rykteflommen bygger seg stor.

For nå er det bare 37 dager igjen til det er fri flyt av arbeidskraft mellom fotballklubber i Europa.

Her får du dagens lille oversikt over det som kan, men mest trolig ikke kommer til å skje i januar.

Det er vel ingen som vil hevde at karrierepilen til Robin van Persie har pekt bratt oppover de siste årene. Og etter overgangen til Fenerbahce er både han og det indre barnet hans blitt glemt. Den humørsyke nederlenderen har ikke lagt skjul på at livet i Tyrkia ikke helt har levd opp til forventningene. Og nå virker det som om Jose Mourinhos desperate spissjakt er i ferd med å nå et maksnivå. For skal en tro Turkish-Football så skal Chelsea ønske å hente 32-åringen tilbake til Premier League. Mourinho trodde han skulle gjenskape 2013-versjonen av Radamel Falcao, noe han ikke klarte. Nå vil han altså gjøre et forsøk på å finne tilbake til 2013-versjonen av van Persie også. Men den tidligere Arsenal- og Manchester United-spissen sier at han ikke er klar for å flytte på seg før neste sommer.

Kelechi Nwakali er i ferd med å bli et av de heteste navnene i Premier League. 17-åringen ble kåret til U17-VMs beste spiller og Manchester City har lagt langflate etter ham. Arsenal skal også ha vist interesse, og midtbanespilleren har uttrykt ønske om å spille for The Gunners. Men foreløpig er ikke denne interessen blitt gjort konkret. Det skal derimot Chelsea ha gjort med sin. Agenten hans Klay Ekeocha forteller til All Nigeria Soccer at de er i samtaler med Chelsea, Udinese og Olympiakos. City og West Ham skal ha trukket seg ut av kampen fordi de tror de vil få problemer med å skaffe Nwakali arbeidstillatelse i Storbritannia.

Manchester United trodde de skulle klare å lokke Cristiano Ronaldo tilbake til Old Trafford ved å matche og kanskje til og med øke bittelitt ukelønnen hans i Real Madrid. Men 3,8 millioner kroner i uken blir peanøtter når det viser seg at Paris Saint-Germains tilbud om 3,3 millioner var etter skatt. Da må plutselig United opp i nærmere sju millioner kroner i uken dersom de skal matche budet fra franskmennene, skriver Daily Mirror.

Da må nok Manchester United i stedet ta til takke med Sadio Mane. Daily Mail melder at Southampton har innsett at de ikke klarer å holde på senegaleseren. Men de vil ikke selge før til sommeren, og de røde djevlene får ham ikke uten å gå over en halv milliard i overgangssum.

Etter noen dager med krisestemning, så var smilene tilbake i Arsenal tirsdag. Alexis Sanchez og Mesut Özil skal begge ha sagt ja til nye langtidskontrakter og viste begge spill i verdensklasse mot Dinamo Zagreb. Men Francis Coquelin blir ikke frisk av kneskaden sin av den grunn. Nå skriver Calciomercato at Arsene Wenger vil gå all in for å hente Lars Bender fra Bayer Leverkusen. Tyskeren ble koblet til Arsenal i sommer, og nå kan det se ut til at Wenger vil gjøre det han kan for å hente 26-åringen.

Tuttosport skriver at The Gunners kom med et konkret bud på Inters Mauro Icardi i sommer. Og at det nå er et nytt på gang i januar. Det betyr i så fall at Wenger er på jakt etter ytterligere en spiss, til tross for at han hele tiden har hevdet at han har det han trenger i Olivier Giroud og Theo Walcott.

Et annet spissalternativ for Arsenal-manageren kan være Alexandre Pato. For Corinthians ønsker visstnok å kvitte seg med den skadeforfulgte 26-åringen og prøver å by ham rundt til engelske klubber, skriver London Evening Standard. Men trolig er Tottenham den klubben som er mest aktuell for brasilianeren.

Kan Tottenham ha funnet gull igjen? Ifølge Transfer Market Web skal Spurs nå være klar med et bud på Mainz' offensive midtbanespiller Yunus Malli. Tyrkeren har imponert stort i 10'er-rollen denne sesongen og klubben hans skal ha innsett at de ikke klarer å holde på ham så veldig mye lenger. Eneste skjær i sjøen for Tottenham heter Bayern München. Så spørs det om 23-åringen vil karrieren sin steg for steg og ta en sesong eller to på White Hart Lane før han tar steget til en toppklubb.

Tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar er ikke imponert over det Simon Mignolet presterer mellom stengene for gamleklubben. Han hevder han har en like god keeper i laget han trener på New Foundland. Han sier til TalkSPORT at Jürgen Klopp trolig er på keeperjakt og vil ha en ny nummer en i januar.

Klopp får i neste uke Steven Gerrard på trening, men han må nok se langt etter å få se ham i kamp. For veteranen sier ifølge BT Sport at det er uaktuelt å spille for Liverpool mens det er pause i den amerikanske ligaen.

Liverpool skal derfor ha kastet seg inn i kampen om Lilles offensive midtbanemann Sofiane Boufal. 22-åringen har lenge vært på Tottenhams ønskeliste, men nå er både Liverpool og Paris Saint-Germain også kommet på banen, skriver Daily Mirror.