TRONSKIFTE: Kobe Bryant (bak) var i en årrekke blant NBAs aller beste spillere. Nå er det Stephen Curry det handler om. Foto: Kyle Terada-USA TODAY
TRONSKIFTE: Kobe Bryant (bak) var i en årrekke blant NBAs aller beste spillere. Nå er det Stephen Curry det handler om. Foto: Kyle Terada-USA TODAY

Tidenes beste NBA-start av Warriors

16 strake seirer for den regjerende NBA-mesteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Golden State Warriors ble onsdag morgen historiske i NBA-sammenheng da de vant 111-77 mot Los Angeles Lakers. Aldri tidligere har et lag startet sesongen med 16 strake seirer.

Den regjerende NBA-mesteren har fått en perfekt start. Anført av forrige sesongs beste spiller, Stephen Curry, som «bare» scoret 24 poeng mot Lakers, har Warriors gått forbi Washington Capitals (1948/49) og Houston Rockets (1993/94) i antall seirer på rad fra starten av sesongen. De lagene ga seg på 15 strake triumfer.

Det regnet konfetti da sluttsignalet lød i Warriors' storstue i Oakland. Likevel var det langt fra full jubel blant vertenes spillere.

For Lakers-spiller Bryant ble det en elendig dag på jobb. Veteranen traff på 1 av 14 skudd, noe som er noe av det aller svakeste han har gjort i sin lange karriere. Med tapet har Lakers startet med to seirer og tolv tap denne sesongen.

Warriors tok raskt føringen og ledet 30-11 etter første periode. Derfra og ut var spenningen i realiteten over.

I tillegg til Currys 24 poeng, scoret Draymond Green 18 og Leandro Barbosa 13. (©NTB)