Dick Pound varsler nye sjokkerende avsløringer i del to av granskingen av doping i friidretten. (AP Photo/The Canadian Press, Dave Chidley)
Dick Pound varsler nye sjokkerende avsløringer i del to av granskingen av doping i friidretten. (AP Photo/The Canadian Press, Dave Chidley)

Varsler nytt dopingsjokk

Neste del av rapporten om doping i friidretten vil være enda mer eksplosiv enn den forrige, sier mannen bak rapporten, Dick Pound.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har ledet den uavhengige kommisjonen som på oppdrag fra Verdens Antidopingbyrå (WADA) har avslørt omfattende doping og korrupsjon i russisk friidrett. Utvalgets rapport, som kom tidligere denne måneden, sendte sjokkbølger gjennom friidrettsverdenen og anbefalte at det russiske friidrettsforbundet utestenges.

Men det kommer mer, varsler Pound i et intervju med den engelske avisen The Independent. Trolig slipper kommisjonen sin neste rapport om korrupsjon og juks i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i januar neste år.

– Når vi slipper denne informasjonen, vil det komme en «wow-faktor». Folk vil si «hvordan kunne dette skje?». Den viser et fullstendig svik mot det lederne i idretten burde drive med, sier den tidligere WADA-sjefen.

Han legger til at han håper den neste rapporten vil har så stor påvirkningskraft at det vil gi støtte til antidopingbevegelsen, og på den måten større finansiering av flere granskinger.

– Vi snur steinene som folk ikke ønsker snudd. Det kan være starten på noe bra, fortsetter Pound. (©NTB)