Sanchez og Arsenal storspilte og holder liv i Mesterliga-håpet

Arsenal banket Dinamo, men må slå Olympiakos i Hellas i siste kamp for å gå videre fra gruppespillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal – Dinamo 3-0 (2-0):

Arsenal måtte vinne over Dinamo Zagreb for å ha sjansen til å gå videre fra gruppespillet tirsdag kveld, samtidig som Bayern München måtte vinne over Olympiakos i gruppe F.

Anført av en strålende Alexis Sanchez og Mesut Özil banket Arsenal kroatene oppskriftsmessig 3-0, og Bayern München slo Olympiakos 4-0.

Se høydepunkter fra Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

– Jeg kan love dere at det blir en veldig interessant kamp mot Olympiakos. Men vi har muligheten. Jeg mener at Mesut Özil hadde en strålende førsteomgang for oss i dag. Vi tenker ikke på Europaligaen - målet vårt er å bli værende i Mesterligaen, fastslo Wenger overfor BT Sport etter kampslutt.

Tror Arsenal ryker i en åttedelsfinale
Tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas, som kommenterte kampen for BBC Live, tror imidlertid Arsenal ikke har en sjanse til å gå videre dersom klubben kvalifiserer seg til sluttspillet i Mesterligaen.

– Over to kamper er jeg svært usikker på om Arsenal har det som trengs defensivt for å komme seg videre fra en åttedelsfinale, slo han fast overfor BBC Radio 5 live.

– Men Arsenal spilte veldig godt, og Dinamo hadde ikke mulighet til å stå i mot Arsenals lynraske kontringer, konstaterte han om Arsenals prestasjoner tirsdag.

Mens Bayern Münchens hamret inn scoringer i oppgjøret mot Olympiakos, slet Arsene Wengers menn med å score i åpningsminuttene på den våte gressmatten på Emirates.

Özil og Sanchez viste seg frem
Etter en drøy halvtimes spill lyktes det omsider Arsenal å trenge gjennom Dinamos forsvarsmur etter en lynrask kontring.

Mesut Özil utnyttet rot i gjestenes bakerste rekker, og sendte Arsenal enkelt opp i 1-0-ledelse etter målgivende pasning signert Alexis Sanchez.

Scoringen var forøvrig tyskerens tredje så langt i Mesterligaen denne sesongen.

To minutter senere doblet Alexis Sanchez ledelsen – nok en gang etter et vakkert angrep. Chileren spilte vegg med Monreal innenfor 16-meteren, før han bredsidet inn 2-0-scoringen for Arsenal.

Etter sidebytte skapte Arsenal en rekke sjanser til å øke ledelsen, og etter 70 minutters spill økte Sanchez ledelsen til 3-0 på lekkert vis. Fra skrått hold rundet han Dinamos keeper og satte ballen i nettaket.

Wenger kan takke Bayern München
Kampen endte med en oppskriftsmessig 3-0-seier til Arsenal, og rødtrøyene fra London er videre fra gruppespillet med borteseier i den siste kampen i gruppe F mot Olympiakos i Hellas. 

Det kan Arsene Wenger takke Bayern München for, som knuste grekerne 3-0 i gruppe F tirsdag kveld. 

Slik startet Arsenal: Cech - Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal - Flamini, Cazorla - Campbell, Özil, Sanchez - Giroud