Felix Stephensen er norgesmester i poker

Slo Silje Nilsen i heads up-finalen i Texas Hold'em.

Felix Stephensen er norgesmester i hovedturneringen i poker-NM.

25-åringen slo trønderen Silje Nilsen (24) i heads up-finalen og kunne til slutt krones som vinner av rekordturneringen med hele 1974 spillere til start.

Stephensen regnes som en av verdens beste pokerspillere, og levde virkelig opp til forventingene under tidenes første offisielle norgesmesterskap i poker på norsk jord.

(Se Stephensen juble for NM-tittel og feire med familien i videovinduet øverst)

– Skal jeg være helt ærlig så føles det ganske fantastisk akkurat nå, sier Stephensen til TV 2 etter triumfen.

– Dette er veldig kult. Det har vært et fantastisk arrangement her hele uken og det har vært fantastisk å være en del av det. Det er en drøm å avslutte det slik, fortsatte han.

Stephensen ble verdensstjerne da han i november 2014 kom på andreplass i poker-VM i Las Vegas, men var bestemt på at det ikke skulle bli nok en andreplass i NM.

– Det er klart det hadde blitt surt med en andreplass og tankene gikk jo litt, men jeg har trent litt på en-mot-en-poker siden det, smiler han lurt.

Dramatisk start på dagen

For forhåndsfavoritten startet dagen dramatisk da han stod fast i trafikkork mens startskuddet for finaledagen gikk og stod i fare for å bli blindet ut av turneringen.

Heldigvis for Stephensen kom han seg ut på en sidevei og 45 minutter senere dukket pokerstjernen opp i lokalet på Gardermoen til full applaus.

– Det er klart det er surt å miste så mye av sjetongene jeg hadde jobbet hardt for, men da jeg kom på plass var det bare å gjøre det beste ut av situasjonen og det gjorde jeg jo, sier Stephensen.

25-åringen gikk rett på jobb og vant fort tilbake de nesten to millioner sjetongene som hadde forsvunnet mens han stod i kø.

Etter litt opp og ned kom Stephensen seg til finalebordet med 5850000 i sjetongstabelen, nesten ti millioner bak Anders Bjerk som ledet turneringen foran trønderen Silje Nilsen på andreplass.

Finale-duell mot Silje Nilsen

Nilsen spilte strålende poker på finalebordet og ledet stort da det var tre spillere igjen. Men etter at Stephensen havnet all in mot Anders Bjerk, som kom til dag fire som chip leader, og traff flush med sin KJ mot Bjerks AQ, var det to svært jevne stacker som møtte hverandre til duell.

I heads up-finalen byttet spillerne på å ta ned potter, men da Stephensen våknet opp med QQ og gikk all in mot Nilsen som synte med AK uten å treffe verken A eller K satt 25-åringen fra Oslo med nesten alle sjetongene på bordet.

Stephensen avsluttet jobben med K6 mot Nilsens A3 da han var heldig og traff en 6 på river.

Med det er Felix Stephensen tidenes første offisielle norgesmester i Texas Hold'em på norsk jord og kan fylle banken med pene 1,4 millioner kroner.

Slik endte finalebordet:

1. Felix Stephensen kr. 1ᅠ405ᅠ150
2. Silje Nilsen kr. 773ᅠ510
3. Anders Bjerk kr. 535ᅠ250
4. Andreas Fardal kr. 384ᅠ240
5. Jens Petter Johansen kr. 318ᅠ970
6. Håkon Garberg kr. 257ᅠ390
7. Jan-Erik Fjell kr. 197ᅠ150
8. Simon Andre Solberg kr. 138ᅠ930