GIR SEG: Johan Kaggestad har bestemt seg for når han gir seg som ekspert i TV 2.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR SEG: Johan Kaggestad har bestemt seg for når han gir seg som ekspert i TV 2. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Johan Kaggestad (72) nekter å pensjonere seg

Johan Kaggestad blir TV 2-er på heltid og  er klar for å kommentere friidrett under OL i Rio. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johan Kaggestad (72) ble nylig engasjert av TV 2 på fulltid. Kontrakten går fra nå og frem til etter Sykkel-VM i Bergen i 2017. Det året blir kommentator-legenden 75 år.

– Ridder Kaggestad har fortsatt en skinnende rustning av arbeidsglede og kunnskap. Her er ingen knirking eller rustskader, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

2016 blir travelt for Johan Kaggestad hvor han skal kommentere både Ski Classics og utallige sykkelritt inkludert Tour de France. Han er også den første som er tatt ut på TV 2 sitt kommentator-team under OL i Rio. Der skal han kommentere friidrett.

– Dette er OLs største øvelse og det er både en ære og en stor utfordring for meg å kommentere dette. Jeg gleder meg til å bruke mye tid sammen med friidrettsmiljøet i månedene som kommer for å lære mest mulig, sier Johan Kaggestad.

Kaggestad har en lang trenerkarriere bak seg og var landslagstrener i friidrett langdistanseløp i ni sesonger. Han var i denne perioden personlig trener for verdensstjernene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM.

– Friidrettsøvelsene er selve symbolet på et sommer-OL og da må vi svare på utfordringen i Rio 2016 med vår beste mann. Johan har unik erfaring, innsikt og formidlingsglede, også innen friidrett. Det er bare å glede seg til startskuddet i Rio med Johan ringside, sier Vegard Jansen Hagen.

I tillegg til friidrett skal han kommentere sykkel-øvelsene sammen med Christian Paasche, samt kommentere åpnings- og avslutningsseremoniene i Rio.

Karrieren som kommentator på TV 2 avsluttes under Sykkel-VM i Bergen.

– Det er helt betimelig å avslutte med dette mesterskapet. Jeg har vært med på så mange unike opplevelser i TV 2 gjennom årene, så å avslutte med en strålende VM i Bergen og Norge blir helt riktig, forteller Kaggestad.

– Frem til den dagen Johan går inn i solnedgangen i TV 2 skal han sørge for at vi er best mulig rustet til å ivareta arven etter han. Det betyr at Johan de neste to årene skal coache, inspirere og dele kunnskap og erfaringer med neste generasjon eksperter i TV 2. Det gir en unik ballast til fellesskapet vårt i formidlingen av store sportsøyeblikk, som er kjernen i vår historiefortelling, forteller sportssjef Vegard Jansen Hagen.