Dette kan bli en ny Norges-favoritt

Hele verden er sugen på nye SUVer, og denne kan danne basis for to populære modeller.

Designet vil danne basis for kommende SUV-biler fra Subaru.
Designet vil danne basis for kommende SUV-biler fra Subaru.

Subaru har lenge hatt en høy stjerne her hjemme, og det er ikke uten grunn. Når det gjelder framkommelighet og slitestyrke, har det stort sett vært lite å utsette på produktene fra Subaru. 

Modellen XV vakte positiv oppmerksomhet da den dukket opp helt på tampen av 2011, og mange nordmenn kjøpte den i 2012. Men allerede året etter hadde salget stagnert kraftig, som det så ofte gjør med mange SUV-modeller. Dette fordi syklusen på en ny bil er mye kortere enn den var før, samt at markedet er overfylt med spennende tilbud hva angår slike biler. 

VIZIV Future Concept

Det som derimot virker klart, er at et spennende design kan hjelpe en bil til å holde ut syklusen litt lenger. Derfor har Subaru drevet og vist fram sine VIZIV-konsepter, som er en fin måte å vise hva man er istand til på designfronten. Under Tokyo Motor Show viste konsernet fram den flotteste til nå: VIZIV Future Concept. 

Er dette årets dårligste bilkjøp?

Autonom kjøring på motorveien

Bilen har siste utgave av Subarus EyeSight-system, som gjør at bilen kan bedrive autonom kjøring i alle hastigheter på motorveien, samt parkere selv. Kollisjonsvarslings-systemet skal unngå alle typer ulykker og kollisjoner, inkludert ved rygging, U-svinger eller uventede manøvre fra fotgjengere. Teknologien lar også bilen forutse vær- og trafikkforhold lenger fremme.

Designet "Subaru & Active Life" handler om "enjoyment and peace of mind", samtidig som man får lyst til å dra ut og aktivt oppdage verden. Disse påstandene er Subarus, ikke mine, men jeg sier meg enig i at bilen har ett barskt design som lyser villmark og tøffe opplevelser. 

Denne bilen har aldri vært heftigere

Elmotor gir flatt gulv

Innvendig er det god plass med et flatt gulv, og sort og beige som hovedfarger, med oransje kontrast-striper for et mer sporty uttrykk. På bilder vises også en spesial-laget Subaru-tråsykkel som passer til bilen. 

Motoren har  turbo, og er en del av neste generasjons hybrid-system. Det blir ikke oppgitt effekttall, men bensinmotoren vil drive forhjulene, og en elmotor montert på bakakselen driver bakhjulene. Dette gjør at man slipper en senterdifferensial som fordeler kreftene til for og bakhjul, og muliggjør det allerede nevnte flate gulvet innvendig. 

Viser hvordan neste XV vil se ut

Det som imidlertid gjør bilen mest spennende, er at den viser Subarus siste design-uttrykk for SUVer, og således må ses på som en klar pekepinn på enten hvordan neste XV vil se ut når den kommer i 2018, eller hvordan neste Forester vil se ut når den kommer i 2019 – eller kanskje begge bilene tar designet fra dette konseptet. 

Hvis nå neste XV bare ser halvparten så bra ut som VIZIV Future Concept, spår vi at den vil ha en mye lengre positiv salgssyklus enn det som var tilfellet sist. Godt design er tidløst, enkelt og greit!

Nei - du bør ikke selge bilen din med garanti