Hareide unnvikende om Danmark-jobben

Åge Hareide sier ryktene om at han skal overta det danske landslaget ikke påvirker lagets forberedelser foran PSG-kampen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malmö-treneren bekreftet fredag at han er en av kandidatene til å bli ny landslagssjef for Danmark.

Han er blitt linket til jobben helt siden Morten Olsen meldte sin avgang etter at de tapte EM-playoffkampen mot Sverige.

På tirsdagens pressekonferanse fikk Hareide spørsmål om de klarte å holde fokus i forkant av onsdagens Mesterliga-oppgjør mot PSG på Swedbank Stadion. 

– Ja. Vi har sørget for at vi er grundige nok i våre forberedelser. Vi startet å forberede oss allerede på fredag nettopp med tanke på det du sier. Jeg sier alltid at det er lett å bruke det som et argument i etterkant. At det har vært mange forstyrrelser. Men vi har forstyrrelser gjennom hele året, sånn sett. Med spillere. Og denne gangen er det treneren som er aktuell for ett eller annet, men det er viktig å holde fokus, svarte Hareide. 

Se opptaket av pressekonferansen i videovinduet øverst i saken. 

– Har snakket med spillerne
– Jeg pleier alltid å gå tilbake til 1999 da jeg skrev under for Brøndby i april og svenske journalister mente jeg kom til å miste fokus på kampen om å bli mester med Helsingborg. Det gjorde jeg ikke. Vi ble mestere i 1999. Og da var det en hel sesong hvor jeg måtte gå med dette i bakhodet. Jeg forsøker å gjøre en så god jobb som mulig hele tiden. Også håper jeg at ikke spillerne lar seg påvirke av det. 
Jeg har også snakket med Markus (Rosenberg red. anm.) om det. Så han vet hva som ligger i de ryktene, sa han videre. 

Den norske treneren ville heller ikke svare på om dette var hans siste hjemmekamp med Malmö.

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi får ta ting i rett rekkefølge.  Nå er det kamp mot PSG og jeg fokuserer fullt og helt på den.