Fotballryktene:
– Wayne Rooney tilbudt drømmelønn for å flytte 

Og Arsenal-manager Arsene Wenger vil kjøpe seg ut av skadeproblemene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minusgrader, glatte veier og generelt mye motgang når en går utendørs.

Da er det godt å kunne holde seg innendørs og holde seg varm.

Og hva varmer vel mer enn en deilig porsjon med overgangsrykter?

Cristiano Ronaldo kommer til å være det heteste navnet på overgangsmarkedet frem til han er ferdig i Real Madrid. Portugiseren fyller 31 år i februar, men det setter ikke en stopper for at Manchester United vil betale ham akkurat det han vil ha dersom han vil vende tilbake til Old Trafford. Ifølge Fichajes vil de røde djevlene overgå de 3,8 millioner kronene han har i ukelønn i Real Madrid. Trolig er det for stort prestisjetap for klubbledelsen dersom Ronaldo forlater den spanske storklubben for en annen klubb enn Manchester United. Derfor er de villig til å betale hva som helst for å få ham tilbake.

Men det spørs om det er nok for Manchester United. For agenten hans Jorge Mendes hevder at Ronaldo ikke kommer til å forlate Real Madrid, skriver Daily Express. Og ifølge The Telegraph så er det Paris Saint-Germain som gjelder dersom han skulle komme til å flytte på seg. PSG matcher lønnstilbudet til Manchester United uten problem og de kan tilby et lag med stjerner i hver eneste krik og krok.

Wayne Rooney har fått mye tyn denne sesongen. Den engelske landslagskapteinen er ikke lenger Manchester United-fansens største helt. Mange har ønsket å se 30-åringen på benken. Nå kan han komme til å forsvinne til et sted der han vil bli tilbedt av alle. For ifølge The Sun er agentene hans i samtaler med den kinesiske superligaen om en overgang til en klubb i verdens mest folkerike nasjon. Det satses enorme summer på å gjøre superligaen bedre, og Rooney kan der få en lønn han bare kan drømme om i Europa.

Men Louis van Gaal har alltid likt å bygge opp sine egne lag med unge gutter. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse at han har hatt sine speidere rundt om på ulike Championship-kamper den siste tiden. En som står høyt i kurs er Fulhams Moussa Dembele, skriver Daily Express. Nei, det er ikke DEN Moussa Dembele. Den belgiske midtbanespilleren solgte Fulham til Tottenham for lenge siden. Her er det snakk om den 19 år gamle franske angriperen Moussa Dembele, som har scoret åtte mål på 17 kamper i Championship denne sesongen. 

En annen som står på handlelisten til van Gaal er Leeds' midtbanespiller Lewis Cook. 18-åringen har vært et av få lyspunkt i en ellers grå hverdag på Elland Road. Men Manchester United må nok forvente seg kamp om Cook. Liverpool, Stoke og Bournemouth vil alle ha midtbanespilleren, skriver Daily Star.

At Liverpool er på jakt etter en spiss kommer vel ikke som noen stor overraskelse. Daniel Sturridge kan de ikke forvente at spiller mer en ti-elleve kamper i sesongen, og når Danny Ings også er skadet, så er Christian Benteke det eneste spisskortet Jürgen Klopp har igjen i kortstokken. Nå skriver Tutto Mercato Web at Klopp ønsker å hente Empolis Riccardo Saponara. Kanskje ikke navnet Liverpool-fansen drømmer om, men hva gjør vel det når de allerede har vunnet ligaen denne sesongen?

En annen på Klopps ønskeliste er Manuel Lanzini. West Ham hentet argentineren på lån fra Al Jazira i sommer, og han har imponert stort i Premier League. Nå sier han til The Sun at han er beæret over at Liverpool vil ha ham. Noe som ikke gjør spekulasjonene om at han havner på Anfield noe mindre.

Arsenal-manager Arsene Wenger innrømmet motvillig på gårsdagens pressekonferanse at han må ut og handle i januar. Den sta franskmannen hevdet i sommer at han hadde en stall som var både stor nok og god nok til å vinne Premier League med. Men etter at skadene er begynt å hope seg opp, som vanlig, på Emirates, så må han åpne litt av pengesekken han har hatt stående på kontoret i noen år. Wenger trodde at Francis Coquelin kunne fullføre sesongen uten skader og karantene, men der tok han feil gitt. Nå må han ha en erstatter for franskmannen, som i verste fall er ute i tre måneder. Daily Mail har nå satt opp en liste med aktuelle kandidater. Bayer Leverkusens Lars Bender, jordfreseren William Carvalho fra Sporting Lisboa og Sevilla-spilleren Grzegorz Krychowiak var alle aktuelle i sommer. Lazios Lucas Biglia er et litt mindre aktuelt navn. Arsenals speidere er blitt observert til stadighet på kampene til Nice i høst. Vincent Koziello er den som trolig er mest aktuell, men han er nok for offensivt anlagt. Derfor kan også Nampalys Mendy bli med på flyttelasset over Den engelske kanal.

The Gunners skal også ha kastet seg inn i kampen om Inter-kaptein Mauro Icardi. Den 22 år gamle argentineren har scoret 22 mål på 38 kamper for «Nerazzurri», og har vært på ønskelisten til både Chelsea og Liverpool, men nå hevder Tutto Sport at Arsenal kan komme med et bud allerede i januar.

Da blir veien enda lenger inn på laget for ungutten Alex Iwobi. 19-åringen imponerte stort i sesongoppkjøringen, men på grunn av skader på angrepsspillere fikk han ikke dra på lån. Nevøen til Jay-Jay Okocha har ikke fått særlig mye spilletid, og nå vil både Birmingham og Reading ha ham på lån siste halvdel av sesongen, skriver Daily Mirror.

Chelsea-manager Jose Mourinho vil ha en angriper som scorer mål, og ifølge Fichajes har han sett seg ut Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang som mannen han vil ha. Men Bundesliga-toppscoreren blir ingen billig mann. Han har en utkjøpsklausul i kontrakten sin på 550 millioner kroner, men det skal Mourinho ha gitt beskjed til Roman Abramovitsj at han bare må bla opp.

Og på Stamford Bridge kan han få selskap av Saido Berahino. ESPN skriver at kilder i Chelsea sier at de er sikre på at 22-åringen blir å se i blått utover våren. Klubben vil samtidig avslutte lånet av den tidligere storscoreren Radamel Falcao. Dermed får Monaco se om de klarer å lure enda en klubb til å hente colombianeren på lån eller om de brenner inne med ham selv.

Det var ikke mange som trodde Jimmy Floyd Hasselbaink ville bli noen stor manager. Men den tidligere Leeds- og Chelsea-spissen har motbevist kritikerne kraftig. Han har gjort Burton Albion til en opprykkskandidat i League 1, og nå kan han gjøre et hopp på karrierestigen. Ifølge London Evening Standard er han nå førstevalget til den ledige managerjobben i Queens Park Rangers.

Han er ikke det eneste spennende managernavnet som kan dukke opp i en tradisjonsrik engelsk klubb. For Newcastle er i ferd med å innse at prosjektet med å gå tilbake til det urengelske med Steve McClaren ikke har funket. Med en svært så internasjonal spillerstall, vurderer de nå om de skal gå for en noe mer moderne managerløsning. Calciomercato skriver nemlig at Clarence Seedorf kan bli ny sjef på St. James' Park hvis/når McClaren får beskjed om å ta med seg paraplyen sin og gå.