Emmy-pris til Anneke von der Lippe

Anneke von der Lippe er tildelt den internasjonale Emmy-prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i TV-serien «Øyevitne».

Prisutdelingen skjedde i New York natt til tirsdag norsk tid. Von der Lippe er den første norske skuespilleren som blir hedret med en Emmy-statuett.

Hun var nominert sammen med briten Sheridan Smith og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro. Prisen fikk hun for sin rolle som lensmannen Helen Sikkeland i den populære NRK-serien.

– Jeg turte ikke å forvente noe som helst. Jeg er overveldet, virkelig, sier von der Lippe til TV 2.

Hun har med seg familien til New York. Det var stor jubel da det ble klart at Anneke von der Lippe vant prisen.

– Det var litt jubel rundt bordet. Jeg tror alle reiste seg i løpet av et halvt sekund. Det var stor stas, fortsetter hun

Von der Lippe var også Emmy-nominert i 2005. Den gang ble hun nominert for rollen som helseminister i NRK-serien «Ved kongens bord», men måtte se seg slått av den kinesiske skuespilleren He Lin. 

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut til TV-serier som er produsert utenfor USA. Årets utdeling er den 43. i rekken.

Anneke von der Lippe har spilt i en rekke filmer og TV-serier og har fått tre Amandapriser, den internasjonale Chaplinprisen og den danske Bodilprisen. Men Emmy-prisen henger høyest av dem alle. 

– Det er nå som TV er så utrolig populært, så er det nesten enda tøffere å vinne en Emmy enn en Oscar. Det er helt vilt, sier von der Lippe. 

NTB/TV 2