Økt terrorfare: USA med reiseråd til ALLE borgere på utenlandsreise

På grunn av økt terrorfare oppfordrer amerikanske myndigheter alle sine borgere til å være på ekstra på vakt når de reiser utenlands.

REISE: I dette bildet kommer et fly inn for landing på den store LAX-flyplassen i Los Angeles. FOTO: ROBYN BECK / AFP
REISE: I dette bildet kommer et fly inn for landing på den store LAX-flyplassen i Los Angeles. FOTO: ROBYN BECK / AFP

– Den informasjonen vi har for øyeblikket peker mot at IS, al-Qaida, Boko Haram og andre terroristgrupper planlegger angrep i flere områder. Ekstremister går etter store sportsbegivenheter, teatre, markeder og luftfart, skriver USAs utenriksdepartement på sine nettsider.

Ifølge amerikanske myndigheter kan både konvensjonelle og ikke-konvensjonelle våpen benyttes i angrepene – som kan være rettet mot både offentlige og private interesser. De skriver videre av sannsynligheten for angrep vil være til stede så lenge IS-medlemmer returnerer fra Syria og Irak. Amerikanske myndigheter advarer i tillegg mot angrep utført av personer som ikke er direkte tilknyttet terrororganisasjonene, men som er inspirert av disse. 

Amerikanske borgere bes være spesielt oppmerksomme på offentlige plasser og når de bruker transportmidler, særlig i forbindelse med høytidsdager og arrangementer. Videre blir amerikanerne rådet til å holde seg oppdatert via mediene, og følge oppfordringer fra lokale myndigheter når de er på reise. 

Reiserådet som nå er utstedt, gjelder til 24. februar, opplyser utenriksdepartementet.

NTB/TV 2