MØTTE PRESSEN: Florentino Perez gir trener Rafael Benitez full tillit og mener ryktene rundt Cristiano Ronaldos fremtid er skapt for å destabilisere klubben. Her fra mandagens pressekonferanse på Bernabeu Stadion i Madrid.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO FOTO: JAVIER SORIANO /
MØTTE PRESSEN: Florentino Perez gir trener Rafael Benitez full tillit og mener ryktene rundt Cristiano Ronaldos fremtid er skapt for å destabilisere klubben. Her fra mandagens pressekonferanse på Bernabeu Stadion i Madrid.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO FOTO: JAVIER SORIANO /

Real Madrid gir Benitez full tillit

Klubbpresidenten freder Rafael Benitez, og slår tilbake mot ryktene som hevder at Cristiano Ronaldo er til salgs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rafael Benitez har fått massiv kritikk etter at han ble ansatt som trener i sommer.

Se presskonferansen øverst!

Spanske medier hevder at den tidligere Liverpool-manageren har mistet tillit i store deler av spillegruppen på grunn av sin defensive spillerstil og behandling av spillergruppen. 

Tirsdag innkalte klubbens mektige president Florentino Pérez til pressekonferanse for å redegjøre om Benitez' fremtid.

– Vi har analysert de sportslige resultatene med klubbens styre. Og vår trener Rafael Benitez har vår fulle tillit. Han har nettopp startet her, og vi ønsker at han skal få det beste ut av troppen denne sesongen. Jeg forstår frustrasjonen til fansen, men vi mener vi må jobbe hardt. Og vi må gi ham tillit til å fortsette, og vi er sikre på at han får suksess, sier Pérez.

– Vi er overbevist om at vi har en strålende tropp her som vil gi mye glede til våre fans, som fortjener det beste. Rafael Benitez er vårt valg til å gi suksess til klubben, som har slitt siden januar. Nå trenger vi at fansen støtter Benitez og klubben. Vi trenger all støtte vi kan få, konkluderer klubbpresidenten.

Mener media har spredd løgner
– Har noen i styret krevd at Benitez bør sparkes?

– Ingen i klubbens styre har sagt det. Som dere vet så har flere spillere vært ute med skade. Barcelona har spilt sammen med samme lag i lang tid. Laget vårt trenger tid til å spille seg sammen, svarer Real Madrids klubbpresident, og avviser samtidig at spillerne skal være misfornøyd med Benitez som trener.

– Det er ikke vanlig at jeg må stå her og avvise disse påstandene. Det finnes mange historier som ikke stemmer i media. Det er helt klart folk som skaper løgner for å ødelegge imaget til Real Madrid, sier han.

– Løgnene om Ronaldo er en kampanje mot Real Madrid
Florentino Pérez går samtidig rett i strupen på mediene som har hevdet at Cristiano Ronaldo er til salgs, og mener ryktene rundt storstjernens fremtid er en løgnaktig kampanje mot Real Madrid.

– Cristiano Ronaldo har aldri krevd at Benitez skal fjernes, eller at han vil selges. Dette er kun sagt for å destabilisere Real Madrid. Hver dag kommer det ut nye historier, men ingen av disse historiene er sanne. At jeg har vært på en middag med Pedro Mendes og PSG er ikke sant, fastslår Pérez, før han fortsetter:

– Dette er en kampanje mot Real Madrid. Det er løgn å si at jeg vil selge Cristiano Ronaldo, og det gjør meg trist at noen har en kampanje mot Real Madrid. Vi vet hvem disse personene er, men vi vil ikke gå ut med navn. De har uansett ingen rett til å bruke media på denne måten. Media burde aldri tillatt at disse folkene bruker media til å destabilisere Real Madrid, fastslår han.

På pressekonferansen ville Pérez imidlertid ikke bekrefte at Benitez vil være Real Madrid-trener gjennom hele sesongen dersom resultatene uteblir.

– Jeg snakker om hva vi tenker om det nå. Jeg kan ikke si hva som skjer i fremtiden. Ingen vet hva som vil skje om seks måneder, mener han.

Fansen har fått nok av Benitez
Leder i Real Madrids fanklubb i Norge, Bendik Eftang, mener Rafael Benitez har skuffet stort som trener på Bernabeu og bør byttes ut.

– Min personlige mening er at Benitez ikke har fungert i Real Madrid både når det gjelder spillestil og kontakten med spillerne på laget. Benitez skal visstnok være en vanskelig fyr å samarbeide med. Men det var nok vanskelig å finne noen som var positivt innstilt til Benitez etter det gode forholdet fansen og spillerne hadde til Carlo Ancelotti, sier supporterlederen til TV 2 Sporten, før han slår fast:

– Jeg hadde ikke akkurat tatt til tårene om om Benitez hadde fått sparken.

Zidane nevnes som mulig erstatter
Spanske medier har lenge spekulert i at Castilla-sjef Zinedine Zidane kan komme til å overta dersom Benitez får sparken.

– Problemet til Real Madrid er hvem som kan ta over nå midt i sesongen. Det har vært snakket om Zidane, men spørsmålet er om han er klar. Han har bare hatt helt ok kandidater med Castilla, poengterer han.

– Hva vil et trenerskifte bety for Ødegaard i Real Madrid?

– Det er vanskelig å si. Zidane kjenner jo til Ødegaard, og vil nok fortsette å følge ham opp dersom han ble A-lagstrener. Men denne sesongen har jo Ødegaard trent like mye under Benitez på Real Madrids A-lag som under Zidane på Castillas treninger, svarer Eftang, og minner om følgende:

– Selvsagt vil et trenerskifte gå utover stabiliteten på trenersiden for Ødegaard, men han valgte nok ikke Real Madrid fordi det var stabilitet på trenerfronten heller.

– Gir ikke alt under Benitez
Sky Sports' anerkjente La Liga-ekspert Guillem Balague hevder at klubbpresident Pérez angrer på Benitez-ansettelsen.

– Ifølge personer rundt Pérez så har klubbpresidenten innrømmet at han gjorde feil da han ansatte Benitez. Men jeg mener at spillerne må ta store deler av skylden. Ønsker de virkelig å gi alt under Benitez? Jeg har min tvil, skriver Balague i sin kommentar hos Sky Sports News.

Fikk full støtte fra Wenger
Benitez får imidlertid støtte fra uventet hold. Arsenals manager Arsene Wenger gir på en pressekonferanse mandag sin fulle støtte til den hardt pressede Real Madrid-sjefen.

– Jeg vil benytte denne anledningen til å gi min fulle støtte til Rafael Benitez, som er en strålende manager. Det vil være useriøst å sparke en manager etter 12 kamper, mener Wenger.