POKERSTJERNE: Felix Stephensen spiller for tiden poker-NM på Gardermoen hvor han har kommet dypt inn i pengene. FOTO: ROBERT EIK / VIMENNPOKER
POKERSTJERNE: Felix Stephensen spiller for tiden poker-NM på Gardermoen hvor han har kommet dypt inn i pengene. FOTO: ROBERT EIK / VIMENNPOKER

Poker-Felix avslører: Glemte VM-gevinsten i Las Vegas

Da han til slutt hentet VM-premien hadde den økt med over fem millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg poker-NM i vårt livesenter

Felix Stephensen ble verdensstjerne over natten da han spilte seg til en andreplass i poker-VM i Las Vegas i november i fjor.

Den da 24 år gamle Stephensen sikret seg hele 35 millioner kroner, og har siden levd et liv som livepokerspiller.

– Jeg hadde et greit liv allerede før jeg kom på andreplass i WSOP, så det har ikke vært noen voldsomme forandringer i livet, sier Stephensen til TV 2.

– Jeg har bodd i London i fire år nå, og hverdagen er ganske lik. Jeg merker at jeg får litt mer oppmerksomhet enn jeg gjorde før, men jeg har liksom ikke gått til innkjøp av noe Lamborghini eller noe sånn, sier han.

Glemte milliongevinsten

– Stemmer det at du glemte å hente ut pengene etter du tok andreplassen i poker-VM?

– Det stemmer at jeg ikke fikk tatt ut pengene, ja. Rett etter at vi var ferdig og Martin (Jacobson, journ.anm.) hadde vunnet, kom en arrangementansvarlig bort og ga meg en konvolutt hvor det stod gratulerer og at jeg hadde vunnet en del penger og litt sånn, forteller Stephensen.

– Jeg tok vare på konvolutten og pakket den ned i bagasjen min. Etter det reiste jeg til LA for å slappe av og ha litt ferie. Jeg leste ikke før et par dager senere at det var meningen at jeg skulle møtt opp i egen person dagen etterpå for å få utbetalingen. Da var det allerede for sent, forklarer han han.

– Det førte da til at jeg ikke fikk hentet ut pengene før jeg reiste tilbake for å spille VM i Las Vegas igjen i år, sier han.

Å glemme pengene var kanskje det aller beste som kunne skjedd pokerstjernen, for med verdifallet til den norske kronen i 2015 hadde verdien på premien økt til over 40 millioner kroner.

– Jeg skjønner at folk bryr seg om penger, men jeg er ikke så veldig opptatt av det og liker heller ikke å snakke så mye om det, sier Stephensen.

25-åringen forteller at han trives godt som omreisende pokerproff, men at han fremdeles venter på den store gevinsten i 2015.

– Det har vært et veldig morsomt år. Jeg var veldig klar på at 2015 skulle jeg bruke som et prøveår å se hvordan jeg trives med å reise så mye rundt, og det har vært veldig moro.

– Jeg har ikke fått den helt store gevinsten ennå, men kanskje etter morgendagen, smiler Stephensen lurt.

Kjemper om NM-tittel

Ganske nøyaktig ett år etter kjempegevinsten spiller Stephensen om plass på et nytt finalebord. Denne gangen i hovedturneringen av det første norgesmesterskapet på norsk jord.

- Hittil har gått ganske bra. Jeg lever ennå og det er positivt, sier han.

– Jeg hadde litt tur i går, men dreit meg også ut i en stor hånd, men jeg har fått snudd skuta igjen og sitter på mye chips nå, sier han.

– Jeg tar en hånd om gangen, men det er klart at når man er kommet så langt i en turnering er det veldig skuffende ikke å vinne. Det var målet før turneingen startet og det er fortsatt målet nå, sier han.

TV 2s pokerekspert Sverre Krogh Sundbø betegner Felix Stephensen som en av verdens beste pokerspillere. Hovedpersonen er derimot mer beskjeden når han blir konforntert med Sundbøs uttalelser.

– Det er veldig vanskelig å si. Jeg er god, men det et veldig mange andre som er gode også, sier Stephensen beskjedent.

Hvordan det går med Felix Stephensen i NM kan du se på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.