HEDRET: VIF Hockeys reservekeeper ble i helgen hedret for sin innsats for klubben. Foto: Vegard B. Normann/TV 2
HEDRET: VIF Hockeys reservekeeper ble i helgen hedret for sin innsats for klubben. Foto: Vegard B. Normann/TV 2

Iskrigerne hedret med prestisjepris

I forrige uke ble det klart at VIF-keeper Glenn Jensen legger skøytene på hylle – på søndag ble han og Iskrigerne hyllet for TV 2-serien Iskrigerne under den årlige idrettsgallaen NISO Awards.

Sjeldent har en andrekeeper i ishockey fått mer oppmerksomhet enn Glenn Jensen (28), mye takket være TV-serien Iskrigerne på TV 2.

Legger opp

I forrige uke kom meldingen om at den populære keeperen gir seg som aktiv spiller i VIF Hockey. Jensen er blitt en joker og yndling i TV-serien Iskrigerne med sine mange påfunn og sære humor.

Hedret på idrettsgalla

Under søndagens NISO Awards, som er idrettsutøvernes fagforbunds årlige prisutdeling ble Iskrigerne, og spesielt Glenn Jensen, hedret for sin innsats for å fremme norsk hockey.

– Det var overraskende, men utrolig morsomt. Jeg så ikke den komme, og tenker at det er hyggelig at de setter pris på at vi har åpnet dørene slik at TV-seerne kan få et unikt innblikk i hva vi gjør i klubben – både på og utenfor banen, forteller Jensen til TV 2.

Fortsetter i klubben

Selv om Jensen legger skøytene på hylla, betyr ikke det at han forlater klubben. Jensen, som har studert markedskommunikasjon på BI i fire år, har takket ja til jobb i VIFs salgs- og markedsavdeling.

– Det er noe jeg hadde veldig lyst til da jeg begynte på utdanningen, og valget var enkelt da jeg ble spurt av klubben.

Spennende framtid

– Er dette grunnen til at du slutter som spiller?

– Ja, jobben i markedsavdelingen kommer til å kreve mye. Vålerenga Hockey står foran en spennende tid, men ny hall i 2018 og ambisjoner om at klubben skal tilbake helt i toppen av divisjonen, forklarer Jensen.

Dukker kanskje opp igjen

Selv om Jensen legger opp karrieren, er det store muligheter for at han dukker opp i Iskrigerne i framtiden, også.

– Ja, hvis de ønsker å ha meg med, så stiller jeg opp, forteller Jensen.

Kommer til å savne gutta

– Hva kommer du til å savne mest som aktiv spiller?

– Garderoben, og gutta på laget. Og så kommer jeg til å savne å ikke være med på trening og turer – jeg kommer til å savne miljøet, og alt rundt, avslutter Jensen til TV 2.