OVERTAR FFK: Jan Halvor Halvorsen. FOTO: SVEND ANDERS KARLSEN-MOUM, FREDRIKSTADFK.NO / FREDRIKSTADFK.NO
OVERTAR FFK: Jan Halvor Halvorsen. FOTO: SVEND ANDERS KARLSEN-MOUM, FREDRIKSTADFK.NO / FREDRIKSTADFK.NO

Halvorsen bekreftet klar for FFK

I forrige uke kom ryktene om at tidligere Bodø Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er på vei til Østfold. TV 2 erfarer at det nå bare gjenstår detaljer før avtalen er på plass. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om at Jan Halvor Halvorsen er ferdig som Glimt-trener gjorde at mange koblet han til Fredrikstad.

Som TV 2 erfarte tidligere mandag er Halvorsen nå klar for klubben i Østfold.

Bekreftet ansettelsen
Halvorsens ansettelse ble bekreftet på en pressekonferanse i Fredrikstad mandag kveld.

Klubben opplyser på sine hjemmesider at den tidligere Glimt-sjefen har signert på kontrakten som gjør ham til hovedtrener for FFK for 2016-2018.

– Oppgaven er formidabel, men utfordringen veldig inspirerende og motiverende. I Fredrikstad kan det egentlig bare gå én vei, og det ønsker jeg å bidra til, sier Halvorsen til TV 2.

På pressekonferansen lovet Halvorsen å hente nye spillere til OBOS-ligaklubben.

– Nå skal jeg sette meg ned og se fire-fem kamper slik at jeg får dannet meg et inntrykk av de som er her. Så skal jeg bruke januar til å se på de spillerne som er her. Men det er helt klart at det kommer til å komme noen nye fjes ganske fort, nærmest lovet den nybakte FFK-treneren.

Får ros fra Berg
FFKs Christian Berg (37) spilte under Halvorsen i 2013. Han har bare fine ord om sin tidligere trener. 

– For det første har han en klar filosofi. Han er dyktig til å få spillerne til å forstå spillestilen og ikke minst utfordre den. Alle spillerne på banen vet hva de skal gjøre til enhver tid, har Berg uttalt til Fredriksstad Blad. 

– Han er kjent for å være veldig strukturert og profesjonell til alt han foretar seg. Det gjelder også utenfor banen. Med Halvorsen i FFK blir det ingen tilfeldige løsninger, fortsetter Berg som rangerer gamletreneren som et av landets beste.

Jan Halvor Halvorsen har selv spilt i klubber som Brann, Start, Hertha Berlin og Rosenborg. Han fikk også fem kamper for det norske landslaget. Spillerkarrièren ledet han videre til trenerbenken og de tre siste årene har han ledet Bodø Glimt. I år endte nordlendingene på en 9. plass i Tippeligaen.