Memphis takker Giggs etter tøff periode

Manchester United-spiller Memphis Depay scoret i helgen sitt første mål siden september. Nederlenderen gir assistentmanager Ryan Giggs æren for at formen er tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

21-åringen kom til Old Trafford fra PSV Eindhoven i juni. I nederlandsk liga ble han toppscorer med 22 mål forrige sesong. Starten på karrieren hos de røde fra Manchester var også svært lovende. Han startet 13 kamper på rad, men opplevde en bratt nedgang i formkurven.

I lørdagens 2-1-seier mot Watford, spilte han sin første kamp siden han ble byttet ut i pausen i 0-4-tapet mot Arsenal 4. oktober.

Skadeproblemer på Anthony Martial og sykdom på Wayne Rooney gjorde at Depay startet på topp. Han takket for tilliten ved å sende United i ledelsen etter elleve minutter.

– Jeg tror alle unge spillere går gjennom ting, men jeg fortsatte å trene og nyter treningsøktene. Ryan Giggs har gitt meg mange gode råd og jeg har jobbet med en del ting sammen med ham, sier Memphis til klubbens nettside.

 –  Systemet var annerledes, men vi får litt mer frihet og det var rom bak forsvaret som vi utnyttet.Jeg synes vi gjorde det bra, sier han videre.  

Van Gaal: – Memphis var fantastisk i første omgang
Også United-manager Louis van Gaal skrøt av sin landsmann etter kampen.  

– I første omgang var Memphis fantastisk. Han og Jesse Lingard. Den rollen Memphis spilte i  i dag er trolig den aller beste for ham. Han spilte der under VM da Robin Van Persie og Robben var skadet, så jeg visste han kunne spille der, sa van Gaal til The Mirror.  

(©NTB/TV 2)