Oslo  20150813.
Bokser Cecilia Brækhus forteller om status og fremtidige planer under en pressekonferanse i Oslo torsdag ettermiddag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150813. Bokser Cecilia Brækhus forteller om status og fremtidige planer under en pressekonferanse i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Utålmodig Brækhus vil arrangere stevne i Norge: – Kulturministeren må ta grep

 Cecilia Brækhus er utålmodig. To år etter at loven som forbød proffboksing ble opphevet, ber hun kulturminister Thorhild Widvey ta grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Promotorselskapet mitt står klar til å arrangere stevne i Norge. Vi har alt på plass, men det ser ut som om det fortsatt er noen som forsøker å trenere saken. De kaller vi innen idretten for «dårlige tapere», sier Brækhus til NTB.

– Jeg vet at høringsfristen for visse endringer i forskriftene til knockoutloven skal være inne i departementet før jul, og jeg føler meg sikker på at Thorhild Widvey tar grep og setter ned foten. At det er slik som nå, blir rett og slett for dumt. Proffboksing er tillatt i Norge, men fortsatt går det ikke an å arrangere stevner. Slik kan det ikke fortsette, forklarer en svært engasjert norsk verdensmester.

Det var et prestisjeprosjekt for regjeringen å tillate Cecilia Brækhus og de andre norske profesjonelle bokserne å få konkurrere i Norge, men ett år etter regjeringsdannelsen har det skjedd lite konkret. Nå vil Brækhus vise seg fram på hjemmebane, og hun er sikker på at kulturministeren vil spille på lag.

Brækhus har kjempet lenge for å bokse i sitt eget land. Foreløpig har hun gått sine aller fleste kamper i Danmark og Tyskland. Der har hun oppnådd å sikre seg fem VM-belter i de største forbundene.

– Regjeringen ville at norske borgere skulle bestemme selv og få muligheten å bokse som profesjonelle også i Norge. Nå må politikerne vise at de mener alvor, sier Brækhus. (©NTB)