– Vi hadde gråpapir på vinduene og Hells Angels-vakt i døren

Bjørn-Erik Glenne hevder han er regjerende norgesmester i poker på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn-Erik Glenne hevder han er regjerende norgesmester i poker på norsk jord.

I 2005 ble et uoffisielt norgesmesterskap i poker arrangert i Groruddalen, og der gikk Glenne fra Oppegård til topps i turneringen.

SE POKER-NM DIREKTE I LIVESENTERET!

– I mine, øyne og høyst sannsynlig bare i mine øyne, er jeg den rettmessige regjerende norgesmester i poker på norsk jord, sier Glenne til TV 2.

– For ti år siden spilte vi i et nedlagt Bohus-lokale i Groruddalen. Med gråpapir foran vinduet og en Hells Angels-vakt med politiradio i døren. Da var det samlet rundt 260 mennesker, og det var en ganske stor turnering, forklarer han. 

– Dette var da poker fortsatt var ulovlig i Norge?

– Ja, i enkeltes øyne så var det jo det, sier Glenne med et smil.

– Det var veldig mange av de samme menneskene som er her, som spilte da. Den samme hyggelige gjengen og god stemning, sier han.

– Men endelig kan vi få lov til å gjøre det uten å ha noen i døren, legger han til.

Glenne gjorde seg kanskje aller mest bemerket i 2006, da han vant hovedturneringen i European Poker Tour i Barcelona foran det som regnes som verdens beste pokerspiller, nemlig Phil Ivey fra USA, og sikret seg i overkant av 5,7 millioner norske kroner.

I poker-NM gikk det ikke like bra, og Glenne røk ut av hovedturneringen på dag 2 etter å blant annet ha sittet lenge på TV-bordet.

Håpet om en NM-tittel er likevel ikke over for Oppegård-mannen. Glenne gjør et nytt forsøk i turboversjonen Texas Hold'em-turneringen, hvor han håper det kan bli mer moro.

– I turbopoker regner jeg med at jeg går hele veien, sier han.