Ny oppvisning fra Kane: – Godfølelsen er tilbake

Harry Kane virker virkelig å ha funnet tilbake til fjorårsformen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - West Ham 4-1 (2-0)

Se sammendrag fra kampen øverst i saken!

Mange anså fjoråret som et «one-season wonder» når det gjaldt Harry Kane - og kritikerne fikk vann på mølla da Tottenham-spissen slet med å finne nettmaskene på samme måte i starten av årets sesong.

Så kom vendepunktet.

Etter hat trick borte mot Bournemouth fulgte «HurriKane» opp med scoringer mot både Aston Villa og Arsenal. 

I søndagens lokaloppgjør mot West Ham ble det to nye fulltreffere. Med åtte på de fem siste virker fjorårets store Premier League-funn å være tilbake for fullt.

– Når selvtilliten kommer, så har jeg troen på at jeg kan score i hver eneste kamp. Jeg har funnet tilbake den følelsen, og er strålende fornøyd med både mine egen og lagets form for tiden, sier Kane etter kampen.

Toby Alderweireld og Kyle Walker tegnet seg også på scoringslista for Spurs, mens West Hams Manuel Lanzini stod for kveldens peneste i det som endte med en komfortabel 4-1-seier til vertene. 

Dermed står Spurs uten tap på sine 12 siste ligakamper - ikke siden premieren mot Manchester United har «The Lilywhites» gått av banen uten poeng i Premier League.

– Må være misfornøyde uten topp-fire

Helgens gjest i TV 2s Premier League-studio, fotballkommentator Jens Fjellström, tror Tottenham blir å regne med i årets sesong.

– De viser at de blir å regne med i årets sesong. Spurs viser utrolig kvalitet gjennom hele laget i denne kampen. West Ham ser på sin måte ut som et stort spørsmålstegn.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre er enig med svensken.

– Topp fire er en meget realistisk målsetning. Det ser vi i dag. Pochettino har virkelig satt sitt preg på laget, og stabiliteten de har vist vil jeg si at Tottenham må være misfornøyde hvis de ikke klaret topp-fire, sier Myhre.

Kane åpnet ballet

Etter en rolig åpning var det vertene som kom til kampens første mulighet etter 21 minutter. Moussa Dembele fant Christian Eriksen, som fra 20 meter fikk kjempetreff og tvang frem en glimrende redning av Adrián i West Ham-buret.

To minutter senere var det lite spanjolen kunne gjøre. Englands nye stjerneskud Dele Allis avslutning ble blokkert, ballen falt til Kane som fikk snu seg og hamre inn 1-0 fra straffemerket.

Nå svingte det skikkelig på White Hart Lane, for knapt minuttet etter scoringen var gjestene svært nære utligning. Cheikhou Kouyatés prøvde seg på et spektakulært brassespark som smalt i tverrliggeren bak Hugo Lloris.

Alderweireld doblet før Kane bommet grovt

I stedet var det Spurs som doblet ledelsen. Eriksens hjørnespark var presist, og Toby Alderweireld steg majestetisk til værs og stanget inn 2-0 på første stolpe.

Like etterpå var hjemmelaget centimetre fra sitt tredje. Seung-Min Hons avslutning ble stoppet av Adrián, og på returen headet Alli i tverrligger. Harry Kane stod klar på returen, men ballen spratt ikke Spurs-spissens vei.

Det gjorde den imidlertid etter 38 minutter, men alene med Adrián leverte Kane en mildt sagt klønete avslutning – flere meter til side for mål.

To nye fra Spurs før Lanzini-perle

Tottenham fortsatte kjøret de siste 45. Andre omgang var knapt fem minutter gammel før det smalt igjen. 

En svært upresis klarering fra James Tomkins endte i beina på Eriksen. Dansken dyttet videre til Kane, som like utenfor sekstenmeteren smalt inn sitt andre for kvelden - bak en ikke altfor patent Adrián.

Seks minutter før slutt vartet høyreback Kyle Walker opp med en avslutning en goalgetter verdig da han med utsiden av foten plasserte ballen vakkert i hjørnet fra distanse.

Men det var likevel gjestene som stod for kveldens fineste mål - Manuel Lanzini lurte vekk en Spurs-forsvarer før han hamret ballen oppe i vinkelen fra kanten av sekstenmeteren.