VANSKELIG FORHOLD: Det var vanskelige forhold under kvinnenes fellestart lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANSKELIG FORHOLD: Det var vanskelige forhold under kvinnenes fellestart lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Eckhoff på tredje under vanskelige forhold

– Jeg gjorde en kjempetaktisk bom, sier Eckhoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag var det fellestart for kvinner på Sjusjøen.

Ukrainske Julia Dzhyma vant rennet på tiden 41:34.5 foran tyske Franziska Preuss på andreplass. Tiril Eckhoff gikk en solid sisterunde og vant spurtduellen mot franske Marie Dorin-Habert. Hun kom 16,9 sekunder bak vinneren i mål og gikk inn til en tredjeplass.

Fanny Horn Birkeland kom på sjetteplass 1:11.5 bak vinneren. Birkeland måtte ut i hele ni strafferunder.

Bom. Bom. Bom.

Det var særdeles vanskelige forhold under den første stående skytingen. Sterk vind ødela for flere løpere. Den ukrainske vinneren hadde totalt fire bom. Eckhoff skjøt seg vekk på standplass. Totalt ble det syv bom for den norske kvinnen. Tre av bommene til Eckhoff kom på den tredje skytingen. 

– Jeg hadde en serie hvor jeg bommet, så skjerpet jeg meg til andre skyting, så bommet jeg igjen, og så skjerpet jeg meg til siste stående. Jeg er ikke helt vant med den vinden ennå, men det er godt jeg har noe å jobbe med gjennom sesongen, sier Eckhoff til TV 2.

Eckhoff viste bra form i sporet.

– Jeg hadde veldig bra ski i dag, og jeg følte meg i bedre slag også enn på lørdag. Jeg føler meg sterk, og det er deilig, fortsetter skiskytteren.

Taktisk bom

På oppløpssiden slo hun Dorin-Habert i spurten. 

– Jeg gjorde en kjempetaktisk bom i svingen, men deilig å se at jeg slår henne. Hun er veldig god på sisterunder, forteller Eckhoff. 

– Fortell om den taktiske bommen?

– Jeg bare ga henne innersvingen, men hadde jævla flaks, for hun kom så langt ut, så da tok jeg innersving igjen. Det skal ikke skje igjen, avslutter Eckhoff.