VIL SPILLE UNDER KNUDSEN: Lene Mykjåland omtaler Monica Knudsen som den beste treneren hun har hatt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VIL SPILLE UNDER KNUDSEN: Lene Mykjåland omtaler Monica Knudsen som den beste treneren hun har hatt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Blir uggen av å tenke på at Monica kanskje ikke er med videre

LSKs suksesstrener Monica Knudsen står uten kontrakt før kommende sesong. Det bekymrer Lene Mykjåland. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telenor Arena (TV 2): En ni minutters snuoperasjon satte standarden da LSK Kvinner gikk seierende ut av kvinnenes cupfinale etter 3-2-seier over Avaldsnes. 

For andre år på rad sikret romerikingene «The Double», altså gull både i cupen og i Toppserien. 

– Det er den beste følelsen i verden, sier Lene Mykjåland til TV 2 etter cuptriumfen. 

Som regissør for det hele, står Monica Knudsen. LSKs suksesstrener har ledet de gulkledde jentene til fem gull siden 2012 (Tre seriegull og to cupgull). 

– Det er jo en fantastisk gjeng med jenter jeg får lov til å være sjef for. Jeg er utrolig stolt, sier Knudsen til TV 2 etter at 2015s andre gullmedalje er sikret. 

Usikker på fremtiden

Men til tross for at alle disse fantastiske jentene, så er det ikke sikkert at Knudsen fortsetter som LSK-trener kommende sesong. Per dags dato er hun på utgående kontrakt og har fremdeles ikke signert den nye kontrakten som LSK har lagt på bordet. 

– Jeg har sagt at jeg gjerne ville få unnagjort seriespill, Champions League og cupfinalen før vi diskuterer dette noe mer, sier 40-åringen. 

– Jeg har fått et tilbud av LSK. Nå skal vi få unnagjort festkvelden her, så skal vi nok prate litt om fremtiden til uken, smiler hun lurt. 

– Men du har vel lyst til å fortsette å lede disse fanatastiske jentene?

– Det er en strålende gjeng, men dette er en totalvurdering. Vi får se hva det blir til, avslutter hun. 

Mykjåland vil spille under Knudsen

Da Avaldsnes ledet 1-0 til pause, valgte Knudsen å bytte inn Lene Mykjåland etter hvilen. Det fikk virkelig fart på LSK-jentene som snudde kampen før det var spilt 54 minutter i Telenor Arena. 

Mykjåland er full av lovord om sin sjef. 

– Monica er nok den beste treneren jeg har hatt. Måten hun er på feltet og med oss spillere.. Det er helt enestående, sier hun til TV 2. 

At Knudsen står uten kontrakt før kommende sesong, gir 28-åringen er dårlig følelse. 

– Jeg blir faktisk helt uggen av å tenke på at Monica kanskje ikke er med oss videre. Hun er fantastisk og det skuffer meg veldig om vi ikke klarer å få henne til å fortsette hos oss, sier hun. 

– Er det sånn at du tviler på din fremtid i LSK dersom Monica ikke er her kommende sesong? 

– Nå har jeg kontrakt ut 2016-sesongen, så jeg forholder meg jo til det. Men i min fremtidsplan så planlegger jeg å spille under Monica. Noe annet kan jeg ikke se for meg.