Costa endte Mourinhos mareritt

Tok sin første seier på over en måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Norwich 1-0

Etter tre tap på rad fikk José Mourinho omsider en opptur lørdag.

Diego Costas scoring i andreomgang var nok til å slå Norwich 1-0 på Stamford Bridge og sørge for London-lagets første trepoenger siden 17. oktober.

– Vi fortjente ikke å ha hjertet i halsen i sluttminuttene. Men sånn blir det når man har hatt dårlige resultater, men spillerne klarte seg bra. Det eneste vi ikke klarte var å score flere. Vi skulle ha scoret minst to, men det er vanskelig for oss å score mål og holde tett bakover mot lag som spiller så defensivt, sa Mourinho etter kampen.

Med seieren går Chelsea opp på 14 poeng, men etter 13 spilte kamper befinner de seg fortsatt på en svært, svært beskjed 15. plass.

Sjanse på sjanse på sjanse
Mourinho valgte å gi Kenedy sin første Premier League-kamp fra start på venstrebacken, mens Cesc Fàbregas og Branislav Ivanovic ble hentet tilbake igjen i startelleveren.

Om det ikke ga scoringer i den første omgangen, ga det i alle fall Chelsea et klart spillemessig overtak.

Ved pause hadde hjemmelaget hatt hele ti avslutninger mot mål, og enkelte av avslutningene var også svært farlige.

I et fyrverkeri av en førsteomgang var både Diego Costa, Willian, Pedro og flere nære ved å gi hjemmelaget ledelsen, men det var ironisk nok bortelaget som kanskje fikk den største sjansen. 

Like før pause skulle Sébastien Bassong enkelt sette ballen i mål på bakerste stolpe, men en nærmest flyvende John Terry klarte på en eller annen måte å hindre 0-1.

Den forløsende scoringen
Stormløpet forsatte etter pause.

Fire minutter etter hvilen kunne det fort ha stått 1-0 til vertene, men Kurt Zoumas avslutning på første stolpe etter et hjørnespark gikk langt over tverrliggeren.

Ti minutter senere fikk hjemmelaget en ny stor sjanse, men ingen lyktes med å få en tå på Eden Hazards innlegg foran mål.

Etter 64 minutter skulle imidlertid hjemmelaget omsider få betalt.

Fàbregas finner Costa inne i feltet. Den naturaliserte spanjolen drar enkelt av oppasseren sin og setter ballen kontrollert til side for John Ruddy.

1-0 kunne fort blitt til 2-0 like etter, men Zoumas flikk fra Willians frispark gikk i tverrliggeren og over.

Matic fikk en eventyrlig sjanse til å punktere kampen fem minutter før slutt, men midtbanespilleren satte avslutningen rett på Ruddy etter et fantastisk raid.

Slik startet lagene:

Chelsea: Begovic - Ivanovic, Zouma, Terry, Kenedy - Matic, Fabregas, Pedro, Willian, Hazard - Diego Costa

Norwich: Ruddy - Wisdom, Bennett, Bassong, Olsson - Howson, Mulumbu, O'Neil, Brady, Redmond - Mbokani