ENORM INTERESSE: Hovedturneringen i Norgesmesterskapet i poker har trukket til seg hele 1974 spillere.  Foto: Tomas Stacha / PokerNorge
ENORM INTERESSE: Hovedturneringen i Norgesmesterskapet i poker har trukket til seg hele 1974 spillere.  Foto: Tomas Stacha / PokerNorge

– Rekordturneringen er verdens største

Over 8 millioner kroner i premiepotten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg poker-NM i vårt livesenter

For første gang i historien arrangeres NM i poker på norsk jord.

Interessen har vært formidabel, og mesterskapets største begivenhet, Texas Hold'em main event, har lokket hele 1974 spillere til Thon Hotell Gardermoen hvor mesterskapet arrangeres.

Den enorme deltakelsen sørger ifølge pokerpresident Sigurd Eskeland for at norgesmesterskapet i poker er Europas største nasjonale turnering.

– NM i poker er verdens største nasjonale pokerturnering. Det er det ingen tvil om, sier Eskeland til TV 2.

– Det var det sannsynligvis allerede i Dublin i mars i år, men der var det også flere turneringer. Her er hovedturneringen mye større enn den var i Dublin, og det gjør den utvilsomt til verdens største nasjonale turnering, fortsetter han. 

I hovedturneringen i Dublin ble det for 14. gang på rad satt ny deltakerrekord. En rekord som ble knust da NM endelig ble arrangert på norsk jord. 1974 spillere er en økning på nesten 700, og pokerpresidenten sier dette beviser at jobben for å få poker til Norge var verdt det.

– Dette er et bevis at nordmenn ønsker poker her i landet. Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet. Det beviser at jobben vi har lagt ned for å få poker til Norge har vært verdt det, sier Eskeland.

Rådgiver for Global Poker Tours Thomas Udness står bak både arrangementet på Thon Hotel og alle de regionale mesterskapene som har fungert som en kvalifisering til norgesmesterskapet. Han har bitt seg merke i alle de ferske pokerspillerne som ønsker å delta på turneringene.

– Det som har vært påfallende på de regionale turneringene er antallet nybegynnere som ønsket å prøve seg for første gang i en turnering, sier Udness til TV 2.

– Det beviser at ønsket om å spille lovlig poker i Norge har vært stort, og det er ekstremt gledelig å kunne være med å tilby det til spillere rundtom i landet, fortsetter han.

Han understreker likevel at arbeidet med stå som arrangør av mesterskapene har vært en stor jobb.

– Det har vært mye jobb for å få disse fem regionale arrangementene og Norgesmesterskapet på plass, men det er veldig gøy å se så mange pokerspillere møte opp når vi byr opp til fest, sier Udness.

De 1974 spillerne sørger for en premiepott på hele 8 389 500 kroner. Vinneren kan ta med seg 1 405 150 skattefrie kroner, mens andreplass i turneringen blir 773 510 kroner rikere.

Boblen, skillet mellom hvem som får betalt og hvem som ikke får betalt i turneringen, går på plass nummer 295, og ligger på 7 750 kroner.