LSK snudde cupfinalen på ni minutter og sikret «The Double»

Maren Mjeldes frisparkperle sendte Avaldsnes i føringen, men LSK og Isabell Herlovsen gikk til slutt seirende ut av en målrik cupfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avaldsnes - LSK Kvinner 2-3: 

Med gull- og sølvvinnerene fra Toppserien i hovedrollene, var det duket for en fantastisk cupfinale for kvinnene i Telenor Arena lørdag. 

Og kampen svarte til forventningene. Maren Mjelde sendte Avaldsnes i føringen med en frisparkperle i første omgang, før målfesten begynte etter hvilen. 

Emilie Haavi banket inn en utligning for LSK fem minutter etter pause, før Sherida Spitse sendte de gule i ledelsen bare fire minutter senere. 

Men Avaldsnes reiste seg etter kalddusjen og to minutter senere steg Rosana dos Santos Augusto til værs og stanget inn 2-2 i Telenor Arena. 

Men det var romerikingene som kunne juble til slutt. Kvarteret før full tid svingte Anna Westerlund inn til Isabell Herlovsen. LSK-toppscoreren stupte fram og sikret 3-2-seier for gultrøyene. 

En fantastisk sesong for romerikingene ble kronet med et nytt gull rundt halsen. Dermed tar LSK-jentene "The Double", med både serie- og cupgull, for andre år på rad. 

– Det smaker like godt som alltid. Det er helt fantastisk. Vi spiller kanskje ikke vår beste kamp, men i dag var det viktig å vinne. Det var en skikkelig laginnsats, sier Herlovsen til TV 2.

Nå er Herlovsen og resten av LSK-spillerne meget klare for en real gullfest.

– Vi har spart oss lenge. Vi fikk ikke lov til å feste etter ligagullet, så jeg tror det er mange som har lyst til å slippe håret løs i kveld, sier Herlovsen.

Frispark-Mjelde med perle

Før avspark i Telenor Arena, fikk Lene Mykjåland utdelt prisen for Årets Spiller i Toppserien, men LSK midtbanemagiker har slitt med en skade i foten de siste månedene og startet finaleoppgjøret på benken. 

Etter et par halvsjanser til begge lag, fikk Avaldsnes frispark i god posisjon når det nærmet seg halvtimen spilt. Kaptein Maren Mjelde har tidligere vist at hun har en god frisparkfot og i Telenor Arena overbeviste hun igjen.

Fra omtrent 20 meter vartet kapteinen opp med en frisparkperle som sendte Avaldsnes i føringen. 

LSK snudde på ni minutter

 LSK-trener Monica Knudsen gjorde sitt første bytte allerede i pausen. Lene Mykjåland entret banen, mens Marte Berget forlot banen. 

Byttet førte også til at LSK la om fra én til to spisser. Det ga raskt resultater. 

Bare fem minutter etter hvilen dro Emilie Haavi seg fri på høyrekanten og fra svært skrått hold, banket hun ballen i motsatt nettvegg og dermed stod det 1-1 i Telenor Arena. 

Det gikk bare fire minutter før det smalt fra de gule igjen. Mykjåland vant ballen på Avaldsnes halvdel og slapp videre til Sherida Spitse. 

Nederlenderen tok muligheten og banket til. Ballen gikk i en flott bue over Avaldsnes-målvakt Viviane Holzel Domingues og plutselig var LSK i førersetet.

Herlovsen-stup sikret gullet

Men i Telenor Arena rakk nok ingen å få tilbake hvilepulsen igjen før det smalt i motsatt ende. 

Avaldsnes høyreback Freja Hellenberg skaffet seg rom på høyrekanten og slo inn mot Rosana dos Santos Augosto. Brasilianeren steg til vers og headet ned i nærmeste hjørne til 2-2 i Telenor Arena. 

Det var to lag som tok mye større sjanser offensivt i den andre omgangen og Avaldsnes kom svært nære å ta en ny ledelse ved både Casey Short og Debinha. 

Men det var LSK som igjen tok ledelsen. En klarering fra Avaldsnes havnet hos Anna Westerlund. LSK-stopperen svingte inn mot Isabell Herlovsen som stupte inn 3-2 for gultrøyene.