BARE NESTEN: Tarjei Bø ble nummer to på sprinten lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BARE NESTEN: Tarjei Bø ble nummer to på sprinten lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Tarjei Bø mistet seieren på siste skyting

Tysk seier i sesongåpningen på Sjusjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SJUSJØEN/OSLO (TV 2 Sporten): Det ble ingen norske triumfer i sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen.

Akkurat som hos damene, ble nemlig beste norske nummer to på herrenes sprint på lørdag.

Tarjei Bø lå lenge an til å vinne, men med to bom under vanskelige forhold på siste skyting klarte Simon Schemp, som nøyde seg med én bom, å presse seg foran storebrør Bø i mål.

Tyskeren vant med 13,7 sekunder på Bø, mens franske Simon Fourcade ble nummer tre. Etter løpet var Bø fornøyd.

– Har ikke lyst til å vinne med to bom

– Det er et veldig bra løp. Jeg tror det hadde holdt greit i verdenscupen. Skytingen er for dårlig, men det er litt på grunn av forholdene også. Det var tøft å stå der. Jeg vet ikke helt om det var noen som skjøt fullt hus i dag, sier Bø til TV 2.

– Det ble en strafferunde for mye?

– Det ble en runde for mye og det skjønte jeg i det jeg stod og kjempet. Da den siste gikk ut røk seieren, men det er slik det skal være. Jeg har ikke lyst til å vinne med to bom, fortsetter Bø.

– Hvor langt unna er du formen?

– Det er et stykke unna, men jeg har gått fort på tester i hele i år selv om jeg har lagt på 100 til 110 timer trening i måneden. Det går an å gå fort selv om du trener. Det er vel det som skjer her i dag også. Det går fort, men det skal gå enda fortere når jeg skal begynne å gå verdenscup, forklarer Bø.

Så ut som «Pink Panther»

For broren Jonnes Thingnes Bø ble det tre bom på liggende skyting. Da hjalp det lite med feilfri skyting på stående. Thingnes Bø endte på en sjetteplass. Nå får han tyn av broren Tarjei for å ha skutt med rosa gevær.

– Han så ut som «Pink Panther». Han la ut et bilde på Instagram med den rosa rumpen sin. Det er tydeligvis en farge han liker, sier Tarjei Bø til TV 2.

– Det er litt som fotballspillere med rosa fotballsko? Da må man levere?

– Ja, men litt nerver. Jeg går alltid ut i hundre som dere sikkert så på første runden. Jeg hadde kjempegode ski og en bra stående serie, men en kjempedårlig liggende serie. Da leder Tarjei 1-0 på sesongens første resultatliste, forklarer Thingnes Bø.