Norske fotballspillere med humoristisk nakenkalender

– Vi selger breddefotballkropper til folket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare Oxfords rugbydamer som satser på nakenkalender for å skaffe til veie inntekter.

Også guttene på femtedivisjonslaget Tolga-Vingelen FK fra Tolga i Østerdalen i Hedmark har valgt den måten å skaffe til veie inntekter. 

– Bakgrunnen for kalenderen er rett og slett at vi skal på treningsleir over nyttår og siden vi er breddefotballspillere i en fattig femtedivisjonsklubb så må vi gjøre noen tiltak for at laget kan få dra på leir uten at det blir dyrt for oss spillere, sier høyreback og PR-ansvarlig Tore Hilmarsen til TV 2.

– Du kan vel egentlig si at vi selger våre breddefotballkropper til folket.

Men der jentene i Oxford satser på realistiske kampsituasjoner går Tolga-Vingelen mer for humor.

Bildene viser guttene i spesielle og morsomme situasjoner og positurer.

– Folk var kanskje litt skeptisk til idéen først, men 12 stykker møtte opp (dagen etter en fotballfest) frivillig for å være med i kalenderen. Kaldt vær og nysnø på bakken gjorde det til litt av en opplevelse, men guttene taklet det bra og stilte villig opp foran kameraet.

Resultatet ser du i bildekarusellen øverst.

Et par lokale sponsorer har spyttet inn penger til produksjonen av kalenderen, slik at alle inntekter fra kalendersalget går direkte inn i klubbkassen og til femtedivisjonslagets treningsleir.

– Så får vi se om noen ønsker å ha oss på veggen, sier Hilmarsen som forteller om et stort engasjement om laget som omtaler seg selv som Nord-Østerdalens proffeste, i alt utenom divisjon. (Tynset rykket nylig opp til 2.divisjon).

– Vi har på det meste hatt 200 tilskuere på kampene i en kommune hvor det bor 16-1700 mennesker. Gjennomsnittet er ca. 100. Det er like bra som Barcelona om du setter det på spissen og regner det i snitt utifra antall innbyggere.