Tone Damli: – Poker er noe folk vil ha

Tone Damli hadde ikke hellet med seg og røk ut av poker-NMs main event allerede på dag 1, men er glad for at NM endelig arrangeres på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg poker-NM i vårt livesenter

Det ble en kort visitt i norgesmesterskapet i poker for Tone Damli. 

Sogndalsjenta med den silkemyke stemmen stilte til start på dag 1B i main eventen, men hadde ikke hellet med seg og røk ut allerede på etter fire timers spill. Hun kom tidlig bakpå etter å ha tapt en større pott, og hadde ikke turen man trenger for å jobbe seg inn igjen.

– Jeg har rett og slett ikke hatt noen god dag, sier artisten til TV 2.

– Jeg tapte en stor pot med KK ganske tidlig, og etter det minket stacken sakte men sikkert, sier Tone.

– Jeg skulle egentlig bruke pausen til å snakke med Felix (Stephensen journ.anm.) og få noen tips. Men i siste hånd før pausen jeg fikk flush-drag på floppen med K10 i ruter og traff draget mitt samtidig som han andre i potten traff hus, ble det dessverre ikke tid til det, forklarer hun.

Det er første gang i historien at norgesmesterskapet i poker arrangeres på norsk jord, og selv om det ikke gikk helt som hun hadde håpet, er 27-åringen svært fornøyd med turneringen.

– Det er veldig kjekt at NM kan arrangeres på norsk jord. Du ser på oppmøtet det er mange som er glad i poker og at at dette er noe folk vil ha, sier hun.

I mesterskapet i Dublin tidligere i år gjorde Tone en god figur og endte som nummer tre i No Limit Hold'em Ladies Event.

– Jeg synes poker er veldig kjekt, og etter Dublin og Las Vegas har jeg og Markus (Foss, journ.anm.) fått oss mange venner som synes det samme. Jeg opplever utrolig mye og får spilt mange turneringer rundt omkring. Jeg har inntrykk at av pokermiljøet er veldig godt, og jeg har møtt veldig mange flotte mennesker når jeg har reist rundt, sier hun.

Tone gikk i fjor inn som ambassadør for spillselskapet Betsson, og har til tider vært offer for kritikk for sin promotering av et spillselskap.

– Da jeg takket ja til å bli Betsson-ambassadør visste jeg at det ikke ville gå stille hen, sier Tone.

– Jeg vet at det finnes mennesker der ute som sliter med spillavhengighet, og det er et veldig alvorlig problem. Spilling kan være skummelt når det ikke skjer i kontrollerte former, men jeg ønsker å være en god ambassadør for ansvarsfullt spill. Jeg synes det er veldig kjekt å spille, men har selv et avslappet forhold til det. Det håper jeg at kan kan være med å påvirke til at andre også får et sunt forhold til spill, forklarer hun.

– Jeg gjør det jeg kan for å være et godt forbilde, og så håper jeg at Betsson tar vare på de som trenger det, sier hun.

Tone har flere venner som også startet i feltet på dag 1B av main eventen, og selv om hun sier at det hadde vært gøy med en outsider og håper vennene sine når langt, så trekker hun frem Felix Stephensen og Johnny Lodden som de hun tror kommer til å hevde seg i turneringen.

– Jeg håper jo selvsagt at Markus og vennene mine her går langt. Men det er flere spillere her med veldig god CV, så det er vanskelig å si. Johnny Lodden og Felix Stephensen er to spillere som kan hevde seg tror jeg, sier hun.

Poker-NM ser du hver dag på TV 2 Sumo og Sportskanalen fra kl. 14.