Liverpool-manager Jürgen Klopp sier han vil gjøre nødvendige justeringen i troppen i januar dersom han er nødt til det.
Liverpool-manager Jürgen Klopp sier han vil gjøre nødvendige justeringen i troppen i januar dersom han er nødt til det.

Klopp forbereder spillerne på tøffe avgjørelser i januar

Liverpool-spillerne har fem uker å vise seg frem på. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City-Liverpool lørdag kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

De neste 22 dagene skal Jürgen Klopps menn spille sju kamper i henholdsvis Premier League, Europaligaen og ligacupen.

Kampene vil gi Liverpool-spillerne muligheten til å bevise at de fortjener å være en del av tyskerens langsiktige planer.  Klopp vurderer å gjøre endringer i troppen når overgangsvinduet åpner igjen i januar og varsler at det kan komme til bli tatt endel tøffe avgjørelser.  

– Vi har muligheter til å endre på ting i januar og i sommer. Spillerne vet dette. Det er alltid sånn at det kommer til et punkt hvor man er nødt til å ta en avgjørelse om deres fremtid, sier Klopp ifølge The Mirror. 

Han sier videre at det ikke er tatt noen endelige beslutninger enda, men at det vil bli gjort nødvendige tiltak dersom skadesituasjonen ikke bedrer seg. 

– Gjør det vi må
– J
anuarvinduet er imidlertid ikke det beste. Vi har nesten ikke tid til å trene. Du tar ut en spiller, setter ham på banen og sier «Kom igjen, gjør ditt beste». Men vi kommer til å gjøre overganger dersom vi må, sier han til Sky Sports. 

Klopp har fått klarsignal fra Liverpool-ledelsen til å gjøre det som er nødvendig for å forme laget slik han ønsker. 

– Jeg trenger mer tid for å gjøre endelige beslutninger om spillerne jeg har her, sier han til Liverpool Echo.

Den karismatiske manageren har fremdeles ikke sett spillere som Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Danny Ings,  Jordan Rossiter, Joe Gomez og Jon Flanagan i aksjon.  De to førstnevnte er imidlertid snart tilbake.

Sturridge friskmeldt
Sturridge kan være på banen allerede mot City lørdag. Den skadeplagede spissen har firskmeldt seg selv til oppgjøret på Etihad etter å ha vært ute i over en måned med en kneskade. Klopp har fortsatt ikke bestemt seg for om han vil benytte seg av hans tjenester allerede lørdag.  

– Han er så frisk som han han bli etter en lang pause. Han er selvsagt ikke 100 prosent og vi er nødt til å se det an.  Han har enestående kvaliteter, men alle trenger trening, sa Klopp på torsdagens pressekonferanse.  .