På grunn av store vannmengder på Grønlandsleiret var veien mellom Christian Krohgs gate og Tøyenbekken stengt i morgentimene. 

Grønlandsleiret er en av Oslos hovedgater. 

Politiet fikk melding om lekkasjen like etter klokken 04 på morgenkvisten etter et brudd på en støpjernsvannledning. Både politi, brannvesen og Oslo vann- og avløpsetat var på stedet i morgentimene.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Ved 05 tiden var det fremdeles store mengder vann i veien, og politiet sa at folk må forvente forsinkelser i morgentrafikken i det utsatte området.

– Folk må beregne at området vil forbli stengt en stund, sier operasjonslederen, som opplyser at trikkelinjen vil bli rammet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2.

Klokken 09 var vannmengdene på stedet betydelig mindre og veiene var saltet for å unngå ulykker. Politi og brannvesen hadde forlatt stedet, men Vann og-avløpsetaten vil arbeide med å reparere vannledningen i løpet av fredag. Ledningen som sprakk er fra 1959, opplyser informasjonsrådgiver Tone Spieler i Vann- og avløpsetaten til TV 2. 

Politiet har ingen informasjon om vannskader i private hjem eller kjellere, og brannvesenet har ikke måttet pumpe ut vann fra noen av butikkene i området. 

FOTO: ANDREAS DAHLMO / TV 2
FOTO: ANDREAS DAHLMO / TV 2

Lakkegata vil være stengt store deler av fredag.