Rugby-lag med nakenkalender før historisk kvinnekamp

Oxford-Cambridges kvinnelag skal for første gang spille i rugbyens storstue Twickenham. Den ekstra oppmerksomheten vil de bruke til å samle inn penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember vil den tradisjonsrike rugbyduellen mellom kvinnelagene til rivalskolene Oxford og Cambridge for første gang bli spilt på Twickenham, Englands spirituelle hjem for rugby.

Mennene har spilt kampen der siden 1921, men først nå tar kvinnelagene steget inn på den sagnomsuste arenaen.

Oxford-laget tenkte de skulle slå tre fluer i en smekk med medieoppmerksomheten som følger med.

De ville naturlig få økt oppmerksomhet på grunn av kampens arena, men de ville også øke oppmerksomheten selv, samtidig som de samlet inn penger til en god sak.

Løsningen ble, som ikke uvanlig er, å lage en kalender. En veldig lettkledd en så klart.

– Å fotografere til kalenderen var veldig moro for hele laget. Ikke bare var det en fantastisk team-building-øvelse, men vi visste også at vi samlet inn penger til klubben og til en fantastisk veldedighet, sier lagkaptein Carly Bliss i en pressemelding.

På en kald ettermiddag i oktober var det viktig med den rette motivasjonen.

– Foto-shooten tok litt tid. Vi ønsket bildene å være teknisk korrekt fra et rugby-synspunkt, i tillegg skulle det understreke de viktige beskjedene vi ville spre på vegne av laget vårt og den viktige saken.

Kalenderen gir inntekt til organisasjonen Beat, som jobber for å bekjempe problemene med spiseforstyrrelser blant unge.

Ingen av bildene er retusjerte og skal skape et realistisk bilde av sunne kvinnekropper i fysisk aktivitet.

– Majoriteten av laget har aldri vurt å gjøre en nakenkalender, men det var tydelig at alle ønsket å gjøre dette, sier klubbpresident Helen Lamb.

– Beskjeden Beat promoterer passer veldig godt med det positive kroppsbildet og selvtilliten vi promoterer hos vårt rugbylag. Vår kalender viser hvor forskjellige kvinner kan være og likevel spille rugby. Vi håper det vil oppfordre og inspirere flere kvinner til å prøve rugby, sier 

Det er andre gang at jentene i Oxford lager en slik kalender.

I 2014 samlet laget inn flere tusen pund til veldedighetsorganisasjonen «Mind Your Head», som jobber for å fjerne stigma og skape økt bevissthet rundt mental helse.

– Dersom hver kalender solgt får en person til å snakke om temaene vi tar opp, så har det vært en svært suksessfullt kampanje for oss, og for Beat, sier Carly Bliss.