SKIFTER BILMERKE: Mads Østberg kommer høyst trolig ikke til å kjøre for Citroën neste sesong.
Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
SKIFTER BILMERKE: Mads Østberg kommer høyst trolig ikke til å kjøre for Citroën neste sesong. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Mads Østberg jakter på ny arbeidsgiver

Citroën kommer ikke til å stille i Rally-VM i 2016. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken til at Citroën dropper VM i rally er at bilfabrikken skal utvikle en ny bil til 2017-sesongen. Det ønsker franskmennene å gjøre skikkelig, og de har vedtatt at den beste måten er å stå over VM kommende sesong, for i stedet å bruke alle ressurser og penger på den nye bilen.

– Østberg ønsker å satse for fullt på Rally-VM også neste år. Vi i Citroën kan ikke støtte ham gjennom den sesongen på en slik måte han ønsker og trenger, sier en talsmann for Citroën til Autosport.

– Vi vurderer å stille i noen få løp neste år, men det blir ikke mange, og det blir en satsing på svært lavt nivå. Så mye mer er det ikke å si, forteller talsmannen.

Østberg sier til TV 2 at han ikke har kommet til enighet med et nytt bilmerke. 28-åringen bekrefter imidlertid at Ford er én av bilfabrikantene han forhandler med. 

– Jeg har vært med i laget i to år og fått bra med info hele veien. Det er en avgjørelse som kommer overraskende på de i Citroën også - meg inkludert. Jeg kan ikke si noe annet, sier Østberg til TV 2.

Han er ikke fremmed for å returnere til Citröen og en ny bil i 2017, selv om det ikke er 100 prosent avklart at Citröen vil holde seg helt borte fra VM-sirkuset den kommende sesongen.

Østberg, som for øyeblikket står uten kontrakt for neste sesong, endte på fjerdeplassen bak Andreas Mikkelsen i årets VM. (©NTB/TV 2)