Shampo slakter Vålerenga etter pinlig farvel for Iskrigerne-profil

– 90 prosent av laget har ferdigheter som meitemark, sier Shampo som kaller tapet det verste i Vålerengas historie.

Vålerenga - Kongsvinger 0-2: 

Vålerenga gikk på et pinlig hjemmetap på Jordal da tabelljumbo Kongsvinger reiste hjem med 2-0-seier.

Det var lagets andre seier i ordinær spilletid denne sesongen, og kommer bare fem dager etter at de tok skalpen på Storhamar på overtid.

Kongsvinger ligger likevel desidert sist på tabellen med sine ni poeng, sju poeng bak Lillehammer på plassen foran. 

– Dette er ikke noe gøy å se på i det hele tatt. Det er kanskje det verste tapet i Vålerengs historie. Det er en skandale i en kamp vi ikke burde tapt i det hele tatt. Slik er det når Kongsvinger jobber hardt og vi har ikke ferdighetene til å gjøre noe med det, sier Espen «Shampo» Knutsen.

3000 mennesker hadde møtt opp på Jordal til kampen mellom tradisjonsrike Vålerenga og tabelljumboen.

– Det er det som er flaut. Det møter opp så mange her, og så stilller vi ikke opp i det hele tatt. Men det er klart at når 90 prosent av laget har ferdigheter som meitemark, og man ikke jobber hardt så blir det tap, sier Knutsen som gjerne skulle ha gjort bytter på laget etter det pinlige tapet.

– Vi har en så liten tropp, vi har ikke så mye mer å plukke av. Det er i slike øyeblikk at man skulle hatt en brei topp. Spillerne får i alle fall beskjed om hva vi syns om dem, det skal du ikke bekymre deg for.

Tok avskjed med Jensen

Hovedperson på Jordal skulle være Glenn Jensen, Norges kanskje mest kjente reserve etter hans rolle i serien «Iskrigerne» på TV 2 Zebra.

Vålerengas reservekeeper legger skøytene på hylla etter oppgjøret mot Kongsvinger og fikk tillit fra start i sin 14. kamp etter totalt åtte år som Vålerenga-spiller. 

Det gikk ikke helt veien. Et ineffektivt Vålerenga møtte et Kongsvinger som tok vare på sjansene sine. Vålerenga vant skuddstatistikken 35-10, men tapte likevel 0-2.

Jensen ble kåret til Vålerengas beste etter kampen, mye som takk for lang og tro tjeneste. Han var imidlertid langt annet enn fornøyd med egen innsats.

– Det er bare å beklage til alle som er her. Jeg slipper inn to drittmål som jeg aldri skal slippe inn. Det er ikke min oppgave å score mål. Jeg kan bare kontrollere hvordan jeg gjør det, sier Jensen.

Marerittstart

Jenssen fikk en marerittstart i avskjedskampen. Med fem minutter igjen av første periode, fikk Kongsvingers Sebastian Owuya fri vei mot mål og banket inn 1-0 bak Jensen. 

Etter en målløs andre periode måtte VIF trykke på i den avgjørende perioden.

Det gikk ille da de mistet pucken i offensiv sone med 15 minutter igjen.

Simen Nielsen stjal pucken, ga den til Victor Zetterberg som stormet fremover. Erik Follestad Johansen ble for avventende og Zetterberg satte inn 2-0. 

– Det er for svakt å miste den slik i offensiv sone. De kunne bare sendt den tilbake i forsvar, sier Bjørn Erevik.

– Jensen kommer nok til å få høre det, men han kan skylde på laget, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Jensen spilte hele kampen, men slapp inn to av de ti skuddene han fikk på seg. Kongsvinger-keeper Morgan Jonsson leverte på sin side en fantastisk kamp.

Han reddet alle 30 skuddene som Vålerenga sendte i hans retning.

Videosammendrag Get-ligaen torsdag: