Den sterke historien til Michael (25) fikk tårene til å renne hos programlederen

Se alle kveldens opptredener – og hva dommerne mener om dem – her. 
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni semifinalister står på scenen under årets femte og siste direktesendte semifinale i Norske Talenter.

Nedenfor kan du se hva de fire dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) mener om kveldens talenter.

Du kan også se alle opptredenene.

Fikk skryt for korttriks

Første semifinalist ut i kveld var 13 år gamle Khattab Badraddin fra Kristiansand. Hans kort-tryllekunster fikk dommerne til å måpe og le på audition. 

Også denne gangen var kvartetten fornøyd med det de så.

– Det er bare den personligheten din, hele karismaen din, det du gir meg. Det er helt strålende! Du har full selvtillit og jeg liker måten du opptrer på. Jeg liker deg skikkelig godt, da Suleman. 

Også Mia var positiv. 

– Det du har er en lidenskap for det du gjør. Du gjør triks og kommer gjennom. Du har fremtiden foran deg, det er det ingen tvil om. 

Khattabs medhjelper Linn hadde også ros å komme med.

– Du gjør salen trygg. Vi stoler på deg. Vi har lyst til å se mer, og vi er ikke nervøse. Vi nyter å se deg og å snakke med deg. Jeg liker deg veldig godt, sa hun.

Beatboxer Benjamin imponerte

Benjamin Moland Kittelsen (11) fra Risør oppdaget litt tilfeldig at han kunne lage kule lyder med munnen, og fant dermed ut at han skulle jobbe med beatboxing.

Det mener dommerne er helt riktig. 

– Vet du, du imponerer meg. For det første kan jeg høre at du har øvd mye. Og så liker jeg at du tror på det å bli verdensmester. Og det som kommer til å bringe deg videre, er troen på deg selv. Det går faktisk an! Du skal fortsette med det. Fortsette å tro på deg selv, for du er god, sa Mia. 

– Man ser at du øver og vil noe. Jeg synes av og til at beatboxing kan bli litt monotont, i transe. Da er det viktig å finne de små overraskelsene innimellom, og det gjør du. Det er bra med deg. Det er variasjon der. Og man ser at du jobber knallhardt og kommer til å bli verdensmester, kommenterte Linn.

Traff blink med hip hop og norsk folkemusikk

Per Olav «Skranglebein» Hoff Mydske (36) kommer fra Fredrikstad og opptrer med egenskrevne rapper.

Hans blanding av hip hop og norsk folkemusikk fikk salen til å smile. Det gjorde Bjarne også. 

– Det her kan jo være fremtiden for norsk underholdningsbransje. Jeg elsker miksen du gjør med folkemusikk, røttene vi har og historikken til oss som nordmenn. Jeg liker det du gjør. Det er et 100 prosent fullverdig og godt underholdningsnummer. Jeg må si til alle som sitter i sofaen og promper med munnen: Stem på Skranglebein! Dette var veldig bra. 

– Du er bare en musikalsk fest! Og så er du en ordkunstner. Din musikalitet er bare herlig. Takk for at du finnes, smilte Mia. 

Også Suleman likte den uvanlige kombinasjonen. 

– Vet du hva? Her tok du meg. Det var et bra gjennomført show, det var så mye som skjedde, og jeg storkoste meg! Takk for en bra performance, sa han. 

– Dette er det flerkulturelle Norge

Dansegruppa Narthana Kaviyaa Bollywood er fra Lørenskog og består av danserne Arthika Umapalan (16), Rinuja Kethiswaran (16), Kethlia Raveendran (15), Hernya Raveendran (15) og Lacksana Nesalingam.

Deres fargerike opptreden var et velkomment innslag for dommerne. 

– Dette er et gledelig gjensyn. Det er kjempegøy å se dere igjen. Sist gang fikk dere tilbakemelding på at dere skulle øve og bli mer presise. Det synes jeg absolutt dere har fått til. Det er en spennende dans, og jeg har ikke sette bevegelsene før. For meg er det et fullverdig og kult nummer, sa Linn.

– Det var mye mer dynamikk i dag, begynte Suleman. 

– Mye mer farger og good feeling. Men jeg savner å se mer formasjon. Nå danset dere rett fram. Dere var synket og det var ikke lett det dere gjorde nå. Så props til dere, fortsatte han. 

Bjarne satte pris på det flerkulturelle innslaget, spesielt siden det etterfulgte «Skranglebein». 

– Jeg synes dere er så flotte å se på. Antrekkene, og «Skranglebein» med norsk kultur og så Bollywood på scenen. Dette er Norge, det flerkulturelle Norge. Jeg synes det er utrolig fin underholdning. 

Dommerne om Marius' sang: – Nydelig!

Marius Grønsdal er fra Bergen og drømmer om å kunne leve av å synge.

Hans svenske ballade fikk det til å gløde hos dommerne, inkludert Mia: 

– Guri malla. Vet du hva du viser? Du viser hvor viktig det er å mene det man synger. Koblet på god teknikk. Du er en av våre skolerte sangere. Men det hjelper ikke bare å være skolert, og der overbeviser du. Du har en herlig indre glød og vil så gjerne dele med oss, og det klarer du så perfekt! Det var nydelig!

Også Linn likte det hun hørte.

– Det er en tøff sang å velge fordi den når oss og vi har hørt den. Det er en mektig sang og det er en viktig sang og du gjør den mektig og viktig og det synes jeg du formidler bra. I de øyeblikkene du ikke er skolert, men når oss i hjertene, er da jeg synes du når best ut, sa hun. 

– Jeg vedder på at du vant hele Norge i dag, mente Suleman.

Ble x-et da han spilte på skje

Rune Nordbye fra Lørenskog spiller på skje, og selv om dommerne ikke så ut til å være helt overbevist, fikk han gullknappen av programleder Solveig Kloppen. Dermed ble det semifinaleplass på skjespilleren, som håpet på å underholde og imponere i kveld.

Han klarte definitivt å skape stemning i salen, selv om Mia X-et ham ut underveis. 

– Jeg har sittet alt for lenge på Norske Talenter. Jeg synes du er utrolig modig. Det er morsomt, men jeg kunne ikke la være, sa hun.

Linn syntes på sin side at det var en fornøyelse. 

– Jeg koste meg veldig, og det merket jeg at salen gjorde også! Som kona di sier: «Om ikke annet, er det jo et veldig godt partytriks». Og skulle det mot formodning være sånn at du ikke kommer til finalen, kan jeg garantere deg at jeg herved bestiller deg hjem til Solveig Kloppen fire søndager på rad klokken ni for å spille.

Suleman var enda mer begeistret. 

– Så langt har du laget mest liv i salen. Og jeg er offisielt fan av deg!

Suleman ble inspirert av danser Mathias

Mathias Lind Engelstad (19) er fra Førde og danser freestyle.

Danser Suleman var imponert over danserens fremgang. 

– Du vet at du har utviklet deg sinnssykt bra? I forhold til auditions, så er det en stor forskjell. Jeg ser at du gir mye mer i dag. Jeg ser at du har lidenskap for dans. Jeg ser hele bildet. Du må bare fortsette, for i dag inspirerte du meg! 

Bjarne hadde en kort men hyggelig tilbakemelding til 19-åringen. 

– Enkelt og greit: Du er et norsk talent når det gjelder dans. Jeg blir imponert over det du får til. 

– Jeg liker attituden din, jeg liker fremtoningen din. Jeg synes du skal jobbe litt mer med beina. Men det du gjorde i dag: Kjempefint, sa Mia. 

Ble rørt til tårer av rapperen Michael (25)

Michael Andre Kildal (25) fra Florø rapper og skriver egne låter. Rapperen, som tidligere har fortalt om sin tøffe fortid som rusmisbruker, satte tidlig følelser i sving bak dommerbordet med sine sterke tekster.

Hans låt, som tar et oppgjør med det perfekte bildet som kjendiser og bloggere viser i sosiale medier, fikk dommerne til å danse med.

– Følelsene ligger utenpå deg. Og det når oss. Vi blir en blanding av glade og får lyst til å grine når vi ser deg, da Linn.

Suleman hadde kun skryt rettet mot 25-åringen. 

KLARTE IKKE HOLDE TÅRENE TILBAKE: Solveig Kloppen lot tårene renne for Michael i sesongens siste semifinale. Se video øverst i artikkelen. FOTO: TV 2 / TV 2
KLARTE IKKE HOLDE TÅRENE TILBAKE: Solveig Kloppen lot tårene renne for Michael i sesongens siste semifinale. Se video øverst i artikkelen. FOTO: TV 2 / TV 2

– Du er så ekte. Jeg ser at alt du gjør nå er deg og det er originalt og personlig. Jeg synes du er den beste rapperen her i Norske Talenter. Jeg synes det, sa han.

Bjarne lot seg røre av opptredenen. 

– På auditionen din gikk jeg frem og takket deg i hånda, for jeg synes du er en unik og dyktig ung mann som driver med noe du virkelig brenner for. Jeg ser det og kan kjenne meg igjen. Du snakker om følelsenr, og tekstene dine når oss. Jeg elsker linjene dine, som «det spiller ingen rolle hvor fucking høyt du har flydd». Jeg synes du fortjener stemmer i kveld. 

Mia valgte å trekke fram rapperens tøffe fortid i sin tilbakemelding. 

– Du har nådd bunnen en gang i livet ditt og virkelig kjent på det, og det gjenspeiler dine tekster. Talentet ditt kommer fram. Den følsomheten du har når du synger fra sjela er grunnen til at du når hjem til det norske folk, sa hun, før seerne ble vitne til at programleder Solveig Kloppen måtte tørke tårene og stjele en klem fra den rørte deltakeren på 

– Skikkelig mannfolk-underholdning!

Siste semifinalist ut denne sesongen var Stihl Timbersport. De kommer fra Hedmark og består av tømmerhuggerne Ole Ivar Lierhagen, Vebjørn Sønsteby og Sigurd Bakke. 

Linn ble varm bak vernebrillene. 

– Det som er utrolig pinlig, er at det dogger så mye på brillene at jeg tror jeg ble ganske heit av dette. Jeg ga dere litt kritikk sist, fordi jeg var usikker på om det var underholdning. Jeg tenker at dette er verdens beste utdrikningslag for en kul jente. Hun kan sitte på en stubbe ute i skogen mens dere gjør dette i bar overkropp, sa hun. 

Bjarne lot seg virkelig underholde av hoggingen. 

– Jeg sier det igjen: Jeg bare elsker lukta! Det er eksos og det er lyd. Det er imponerende det dere gjør. Det er litt sånn mannfolk-underholdning. Jeg liker å se tømmerhoggere som driver med timbersports, sa han.

Se det første intervjuet med årets to siste finalister her. Se finalen fredag 27. november klokken 19.30 på TV 2.