Terrorofrene hedres før helgens Premier League-kamper

«La Marseillaise» skal runge utover helgens Premier League-arenaer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League offentliggjør på sine nettsider at den franske nasjonalsangen vil spilles før alle helgens kamper.

På den måten vil også Englands øverste divisjon markere sin støtte med Frankrike og ofrene i terroraksjonen i Paris forrige fredag.

«La Marseillaise» skal spilles etter at lagene har valgt side og før kampstart, og vil følge samme oppskrift som hyllesten på Wembley i tirsdagens privatlandskamp mellom England og Frankrike.

Se hyllesten øverst.

– Vi ble alle dypt sjokkert og lei oss av hendelsene i Frankrike, og det faktum at det var et angrep på folk som nyter deres frihet ved å være på en bar, konsert eller på en fotballkamp gjør at det gir gjenklang hos fotballfans og det generelle britiske publikum, sier Premier League-direktør Richard Scudamore.

For øyeblikket er det 72 franske spillere i Premier League, og Frankrike er den nasjonen som er representert ved nest flest spillere, bare slått av England.

– Med tanke på hvor nære vi er hverandre og det lange forholdet mellom Premier League og Frankrike er det å spille «La Marseillaise» som et tegn på solidaritet det rette å gjøre.

Også i Frankrike vil naturlig nok hendelsen markeres når klubbfotballen starter opp igjen.

Paris Saint-Germain har oppdatert trøyene sine med teksten «Je Suis Paris» («Jeg er Paris»). Dermed vil for eksempel den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic løpe ut på Stade du Mustoir i bortekampen mot Lorient med teksten på brystet. 

Premier League-helgen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no:
Lørdag kl. 13.45: Watford-Manchester United
Lørdag kl. 16.00: West Bromwich-Arsenal
Lørdag kl. 18.30: Manchester City-Liverpool

Søndag kl. 17.00: Tottenham-West Ham
Mandag kl. 21.00: Crystal Palace-Sunderland