Michael (25) tar et oppgjør med «perfekte» kjendiser og bloggere

25-åringen mener strebingen etter å være perfekt har gått for langt – og rapper om det i fredagens Norske Talenter-semifinale. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Michael André Kildal (25) stilte til audition i Norske Talenter, endte salen – og programleder Solveig Kloppen (44) –  i tårer etter å ha hørt hans låt om en venninne som døde av overdose

Når 25-åringen nå står på scenen i fredagens semifinale, er det også med et tema som han håper folk vil lytte til med hjertet. 

– Låta handler om hvordan samfunnet er i dag med sosiale medier og alle som prøver å være så perfekte. Jeg vokste opp på nittitallet, og jeg har sett forandringene og merket dem på kroppen og på meg selv. Så jeg prøver å si at det er nok nå, forteller han til TV 2.

Se intervjuet med Michael – og hør en smakebit av låta hans – øverst i artikkelen. 

Mener folk bør slutte å la seg påvirke av kjendiser og bloggere 

Michael, som tidligere har fortalt TV 2 om sin fortid som rusmisbruker, er ikke i tvil om hvorfor han tror dagens unge streber etter det perfekte.

– Jeg tror det er på grunn av rollemodellene i media, i musikkbransjen i magasiner ... Kjendiser. Den nye bloggegenerasjonen. Jeg føler at alle de perfekte bloggerne gjør at jenter har lyst til å være som dem, og det er ikke alltid like heldig. Disse rollemodellene er ikke perfekte. De fremstår som perfekte, og alt er perfekt på kamera og i media. Men det er manipulert fram, den måten de skal være på. Jeg føler at det ikke er riktig at folk prøver å være som dem. Det blir feil.  

– Hvorfor valgte du å skrive om dette temaet?

– Jeg føler at det er veldig aktuelt, og jeg liker å lage musikk som har et budskap som er aktuelt i dagens samfunn. Jeg liker å skrive om hvordan ting er for å få folk til å forstå det som skjer. Det er mange som går rundt og ikke tenker på at det er sånn. Hvis de hadde tenkt seg om to ganger, hadde de kanskje ikke prøvd så hardt å være perfekt, sier han.

Håper folk vil slappe mer av

Norske Talenter-sendingene blir som regel sett av hundretusener av nordmenn. Nå håper Michael at budskapet hans når fram – og at det skaper endring.

– Jeg håper kanskje de tenker seg om to ganger før de begynner med den perfeksjonslivsstilen. Eller hvis de har en sånn livsstil, at de kanskje slapper litt mer av og tar det kuli og ikke strever så mye for å være perfekt. 

I tillegg til at han håper på å nå frem hos folk, er det selvsagt også et håp om at folk skal stemme ham videre til finalen i talentkonkurransen. 

25-åringen innrømmer at plassen er gjev. 

– Det hadde betydd alt å gå videre. Jeg prøver å formidle et budskap som jeg håper kan være med og gjøre Norge bedre, sier han.

Les første verset til #SPEIL

Når eg va liten hadde eg et fantastisk forhold til speilet,
Men i dag så hata eg meg sjøl og sikkert enda fleire
La rollemodellane seire, i en verden som holde på å feile
På alle sammen sine vegne, e det rart at folk e steine?
Når alle sammen vil det samme som deg, alle sammen vil vær beire
E det kult å være det samme, e det nokke vi bør feire?
Alle sammen vil være så slanke, ingen fregne, ingen tanke
Alle sammen vil være som andre så de andre har ingen og klandre
Alle som eg kjenna e så politiske riktig
og alle e venna - men når de snur seg så e det vittig
Ingenting e særlig viktig - men alle sammen e flittig
Og ingenting e mer vanvittig enn en motherføcking hippie
Men det e nok no, nok av bloggere på TV 2, eg har fått nok no
Dama vil ha nye sko, men stopp no
Eg veit at Kim Kardashian har de samme, men føck ho
Du e det finaste i livet mitt så vær så snill å våkn opp!

  • Se årets siste semifinale i Norske Talenter fredag klokken 19.30 på TV 2.