KAN FÅ SPARKEN: Flere medier hevder Rafael Benitez kan få sparken dersom Real Madrid taper mot Barcelona.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO FOTO: JAVIER SORIANO /
KAN FÅ SPARKEN: Flere medier hevder Rafael Benitez kan få sparken dersom Real Madrid taper mot Barcelona.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO FOTO: JAVIER SORIANO /

Hevder Rafael Benitez risikerer sparken etter El Clásico

– Han var jo i utgangspunktet ikke ønsket som Real Madrid-sjef, påpeker ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid har kun tapt én kamp denne sesongen, og ligger på en andreplass på tabellen – tre poeng bak ledende Barcelona etter elleve seriekamper.

Likevel lever manager Rafael Benitez farlig som Real Madrid-sjef, hevder flere spanske og engelske aviser torsdag.

Ronaldo: – Vinner ingenting med Benitez som sjef
Den engelske avisen The Daily Mail påstår at klubbens storstjerne Cristiano Ronaldo har gitt president Florentino Pérez beskjed om at «Real Madrid ikke vil vinne noe med Rafael Benitez som trener».

Samme avis skriver videre at TV-bilder viser at Ronaldo skal ha klaget til lagkamerat Sergio Ramos om at laget lå altfor lavt under 2-3-nederlaget mot Sevilla i den forrige serierunden.

Grunnen til misnøyen mot Benitez – og at den tidligere Liverpool-sjefen risikerer sparken på Bernabeu – skal være den svært defensive innstillingen han har hatt til enkelte kamper denne sesongen, skriver Sky Sports.

– Leter etter krisestemning
Fotballekspert Petter Veland tror imidlertid at Benitez ikke sitter så utrygt som tabloidene vil ha det til.

– Dette skjer omtrent foran hvert eneste El Clásico. Det vil alltid trekkes i tråder og lete etter krisestemning for å finne ut hva som er galt i den klubben som ligger nederst på tabellen av Real Madrid og Barcelona, poengterer Veland overfor TV 2 Sporten.

Men han forstår at Benitez mottar kritikk i sin nye klubb.

– Benitez kom skjevt ut fra starten av. Folk ville jo at Carlo Ancelotti skulle fortsette. Og etter 0-0 i den første kampen, fikk kritikerne vann på møllen. Enkelte faser av Real Madrids spill har ikke vært bra denne sesongen, men uansett om det hadde vært Mourinho, Ferguson eller Guardiola som var trener, så ville det blitt snakket om at treneren satt utrygt. Det er en del av mekanismene som slår inn i forkant av et El Clásico, fastslår han.

– Zidane kan overta etter Benitez
Dersom Real Madrid taper helgens El Clásico, vil presset øke på Benitez og det kan være snakk om et tidsspørsmål før treneren får sparken. Ifølge The Daily Mail skal Florentino Pérez være klar til å tilby Martin Ødegaards trener i Castilla, fotballegenden Zinedine Zidane, jobben som hovedtrener på Bernabeu dersom Benitez blir tvunget til forlate Real Madrid.

Den Madrid-baserte avisen Marca har i lang tid vært sterkt kritiske til Benitez’ spillestil. Etter nederlaget mot Sevilla slo avisen blant annet fast at «dette så vi komme», og mente at de periodevis gode resultatene denne sesongen har skjult den store misnøyen med Benitez.

– Noe er galt i Real Madrid, slo avisen fast tidligere denne sesongen, ifølge Sky Sports News.

– Sitter utrygt uansett
Petter Veland går langt i å antyde at presset vil øke på Benitez dersom Real Madrid taper mot Barcelona, men han tror ikke spanjolen får sparken.

– En Real Madrid-trener sitter utrygt uansett. Men Benitez har ikke mye å gå på når det gjelder mediekritikk og det faktum at fansen ikke ønsket ham som trener i utgangspunktet. Så lenge du som Real Madrid-trener ikke vinner titler, så vil han alltid være i en ekstremt utsatt posisjon. Men Real Madrid må nok tape med ganske mange mål og vise seg fra en skikkelig tafatt side dersom klubbpresident Perez bestemmer seg for å bruke støvelen like etter kampslutt, konkluderer Petter Veland.

Med seier til Barcelona på Bernabeu denne sesongen vil Camp Nou-klubben øke forspranget på tabellen til seks poeng. Og snart får katalanerne Lionel Messi tilbake etter skade.

– Minner om forrige sesong
Petter Veland spår at årets El Clásico kan bli en slags reprise av forrige sesongs møte mellom de to spanske gigantene på Bernabeu.

–  Jeg synes at inngangen til kampen minner om forrige sesongs oppgjør. Da lå Real Madrid fire poeng bak Barcelona og hadde presset på seg. Real Madrid vil unngå å tape for å bli hektet av Barcelona så tidlig i sesongen, sier Veland, og fortsetter:

– Real Madrid har favør av hjemmebane og det kan tenkes at de har en ok mulighet til å vinne. Men de har en preget spilletropp der 4-5 spillere er usikre, mens Barcelona på mange måter kan velge å bruke Messi eller ikke, sier han.

Tror Messi kan bli Barcelonas joker
Veland tror at Lionel Messi blir en joker for Barcelona.

– Barcelona har et luksusproblem og kan komme til å fortsette med Neymar og Suarez. Da kan Messi fint bli benyttet som en joker på benken, fastslår eksperten.

Han har ingen tro på at oppgjøret vil ende med poengdeling.

– Få av de siste kampene mellom Real Madrid har endt uavgjort. Det blir som regel en vinner. Barcelona vant vel 2-1 i mars, mens Real Madrid vant 3-1 på Bernabeu for ett år siden. Jeg har på følelsen av at det er Real Madrid, som er i utfordrer-posisjon, som vil vinne den første kampen, spår Veland – uten å være helt skråsikker.